Koalicija Hrvatska raste u Salima: “Mali ribolov mora postati tradicijska baština!”

U Općini Sali, kulturnom i administrativnom sjedištu Dugog otoka, kandidati liste za IX. izbornu jedinicu koalicije “Hrvatska raste”, sinoć su održali  predizborni skup na kojem su okupljenim mještanima govorili o ulaganjima Vlade u Zadarsku županiju i programu koalicije u novom mandatu.

 – Ova Vlada je u razvoj Zadarske županije pa tako i naših otoka uložila 3 milijarde kuna. Značajna ulaganja bila su i u Park prirode Telašćica, biser Dugog otoka. Problemi u vodoopskrbi, odvodnji, sređivanju zemljišnih knjiga, boljoj cestovnoj i morskoj povezanosti Dugog otoka, kao i trajektno pristanište Zaglav prioriteti su ove koalicije. Naš program je domovinski mir, stabilnost, red, rad i rast, dok nam oni nude “novi domovinski rat”, kaos, dolinu suza, bolne rezove i povratak na staro. Očekujem da će narod znati razlučiti što je za Hrvatsku dobro, a što je zlo. Ovo su presudni izbori za budućnost Hrvatske. Konačno će naši otočani imati zastupnike koji će zastupati interese otoka u Saboru, naglasila je u svom obraćanju Sabina Glasovac.

– Kao načelnik Općine Kali i kao otočanin, duboko sam svjestan svih problema. Dodatnim ulaganjem i brigom, naše otočne sredine mogu postati pokretači razvoja jer posjeduju vrlo kvalitetne prirodne resurse. Upravo je Dugi otok, sa svojim prirodnim ljepotama, te potencijalom za daljnji razvoj turizma i marikulture značajan za buduća ulaganja. Dugi otok s okolnim otocima je obiteljsko zlato skriveno u duboku škrinju. S velikom odgovornošću, kao kandidat za Sabor i otočanin,  mogu reći da ću se posebno zalagati da se aktiviraju programi i projekti koji će oživjeti naše otoke. Mali ribolov pod hitno treba uvesti kao tradicijsku baštinu i omogućiti domicilnom stanovništvu da podigne turističku ponudu i standard života. Ulaganjem u radna mjesta, škole i zdravstvenu zaštitu zadržat ćemo mlade ljude na otocima, a to nam je zajednički cilj, istaknuo je Duško Vidov.

– Puno je opcija ,ali samo su dva ishoda: ili Zoran Milanović ili Tomislav Karamarko!, naglasila je u završnom obraćanju dugootočanima Sabina Glasovac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...