Konačno pronađen lijek za ćelavost kod muškaraca!?

Ćelavost kod muškaraca je jedna od tema koja je uvijek aktualna. Iako su mišljenja podijeljena, mnogi muškarci diljem svijeta troše silan novac na transplantacije i razne alternativne metode kako bi spriječili opadanje kose, ili popravili već oštećene vlasi.

Ipak, čini se da je lijek za ćelavost konačno pronađen, a to bar tvrde znanstvenici sa Sveučilišta Columbus.

Doktorica Angela Christiano je obavila mnoga testiranja u vezi s utjecajem JAK inhibitora na ostatke kose, te je čini se postigla ono što će biti “glazba za uši” milijuna muškaraca na svijetu, piše N1.

Eksperiment je obavljen na miševima i zamorcima, a oni koji su podvrgnuti JAK inhibitorima dobili su nove vlasi kose za samo 10 dana.

JAK inhibitori se stavljaju na Janus Kinaese enzime i regeneriraju fosilne ostatke kose, što stimulira rast novih dlaka na glavi. Ipak, ovaj proizvod se ne očekuje u ljekarnama u skorije vrijeme, budući da još neke stvari moraju biti popravljene, ali u svakom slučaju – iz znanstvenog tima Columbus sveučilišta izrazili su zadovoljstvo postignutim, te je ohrabrujući korak ka onome što većina muškaraca smatra najiritantnijim problemom.

Za one koji njeguju “Bruce Willis izgled” ova vijest vjerojatno neće predstavljati ništa novo, te će im ova informacija biti ona koju će staviti u folder nevažnih.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...