Ministar Varga: “HDZ planira da bogatiji građani imaju bolju zdravstvenu skrb od siromašnijih. To je nedopustivo!”

Nakon posjeta zadarskoj bolnici, gdje su predstavljeni izvrsni rezultati Programa Plus, te do kraja godine najavljena nabava novih aparata Magnetske rezonance i CT-a od strane Vlade RH, ministar Siniša Varga  je održao tribinu za građane pod nazivom “Zdravstvo dostupno svima”.

Na tribini su prikazani rezultati rada ministarstva zdravlja u proteklom mandatu, s posebnim naglaskom na saniranje bolnica (u prvih devet mjeseci ove godine zadarska bolnica poslovala s dobiti od 5,6 milijuna kuna), smanjivanje liste čekanja, te zadržanu kvalitetu zdravstvenih usluga za sve.

– U planu HDZ-ovaca je da bogatiji građani imaju kvalitetniju zdravstvenu skrb od siromašnijih. To je nedopustivo, svi naši sugrađani imaju pravo na kvalitetnu zdravstvenu skrb, bez obzira na njihovo imovinsko stanje, rekao je Varga.

Ministar Varga je još jednom podsjetio kako je 2012. zatečeno stanje u kojemu su samo uputnica i recept bili besplatni, dok su se naplaćivali EKG, ultrazvuk, spirometrija, holter i TENS.

– Danas, nepune četiri godine kasnije imamo situaciju da koncesionar ne naplaćuje niti jednu od navedenih usluga!, dodao je Varga.

Održivi sustav zdravstva s kvalitetnom uslugom za sve naše sugrađane, rečeno je, nešto je na čemu se mora inzistirati bez kompromisa.

– HDZ je u svojoj “Dolini suza” već najavio 30% manje zaposlenih u zdravstvu, 30% manje plaće u zdravstvu i 30% veće participacije pacijenata. Bio bi to kraj zdravstva kakvog naši ljudi poznaju i okretanje modelima po kojima bi najbolju zdravstvenu skrb imali oni koji imaju najviše u džepu, a ne oni kojima je to najpotrebnije, zaključio je ministar pred brojnim zainteresiranima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...