Monstrumu iz Modriča određen istražni pritvor

Istražni sudac Boris Radman odredio je jednomjesečni istražni pritvor monstrumu koji je premlatio i usmrtio svoju djevojku Josipu Božić (21) u noći s četvrtka na petak u malom mjestu Modrič.

Kako je medijima kazao državni odvjetnik Duško Berović, pritvor za Hrvoja Domobrana Kneževića (22) zatražen je po dvije osnove: zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, kao i zbog posebno teških i okrutnih okolnosti počinjenja kaznenog djela.

Iz priopćenja kojim se Županijsko državno odvjetništvo u Zadru oglasilo, doznaje se kako se ubojstvo dogodilo još u noći s četvrtak na petak, kako se i spekuliralo. Knežević je ubojstvo počinio pod utjecajem opojne droge.

– Nakon verbalne prepirke fizički je nasrnuo na nju te joj uporabom nekoliko predmeta zadao veći broj ozljeda po cijelom tijelu a ponajviše u predjelu vrata i glave kao i ubodnu ranu lijeve strane vrata pri čemu je došlo do razdora velike krvne žile na vratu sa posljedičnim iskrvarenjem uslijed čega je ona preminula, navodi se u priopćenju DORH-a.

Kako se doznaje, ubojica se nije branio šutnjom, zločin je priznao te se branio kako “ne zna što ga je spopalo”. Kako je najavljeno iz DORH-a, protiv njega bit će podnesena kaznena prijava zbog teškog ubojstva na posebno okrutan način.

Podsjetimo, Knežević je o svom surovom činu telefonskim putem obavijestio njezinu nesretnu majku. Sestra pokojne djevojke medijima je kazala kako je par bio u burnoj vezi i da su ih na sve načine pokušavali odvojiti od Kneževića koji je loše utjecao na nju i pokušavao ju je uvući u svijet droge.

Hrvoje Domobran Knežević potječe iz nesređene obitelji u Gračacu, a njegova žrtva je iz Obrovca. Okrutno ubojstvo dogodilo se u Modriču gdje je par došao živjeti prošle godine, kada su na području Starigrada pronašli sezonske poslove.

Josipa je, kako doznajemo, bila perspektivna djevojka koju su svi voljeli. Njezino ubojstvo zgranulo je hrvatsku javnost, a među brojnima koji su se od nje oprostili je i Forum mladih SDP-a Zadarske županije, čija je bila članica.

– U tragičnim okolnostima okončan je život malog anđela. Josipa Božić (21) bila je članica FM SDP-a grada Obrovca. Draga Jose, počivaj u miru, napisali su iz FM-a SDP-a Zadarske županije na svojoj Facebook stranici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...