Na listi najboljih doktora Zadarska županija u strašnom minusu

Pacijenti su odabrali najbolje liječnike u 2015. godini i to davanjem pozitivnih komentara svojim doktorima na portalu najdoktor.hr. Kriterij je bio minimalno pet konstruktivnih pozitivnih komentara, a pri odabiru se gledao i odnos pozitivnih i negativnih komentara.

Ključno je bilo i da se radi o doktorima čiji se profil otvorio minimalno dvadeset puta u mjesec dana, a kritike na račun čekanja ili osoblja bolnice se nisu uzimale u obzir, budući da je takvo što izvan liječnikove kontrole.

Ono što je poražavajuće je činjenica da pacijenti u Zadarskoj županiji svoje doktore ili ne cijene dovoljno, ili su pak oni toliko nesposobni da ih se s razlogom samo devetoro našlo na ovoj prestižnoj listi od preko stotinu liječnika.

Iz Biograda na Moru najbolji su ginekolog Slavko Marić te doktorica opće medicine Marica Polegubić, a najbolji Zadrani i Zadranke su: Biljana Žigurski-Mračić i Ana Dunatov (opća medicina), stomatolog Sergej Kuštera, ginekolozi Edita Tadić, Ilva Marić i Zdenko Matas te Ante Anić, kardiolog.

Ukupno devet kvalitetnih liječnika prema mišljenju pacijenata poražavajuć je broj na veličinu županije, pogotovo kada pogledate ostatak liste koji govori o hrpi kvalitetnih doktora u drugim gradovima u okolici, ali i ostatku Republike Hrvatske.

Tko se treba mijenjati? Pacijenti ili doktori? Odgovor je jasan ako se na trenutak sjetimo tko je u službi koga i tko kome treba pružiti kvalitetnu pomoć.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...