Nadograđena aplikacija: Policiji odsad možete slati i video zapise

Mobilna aplikacija “MUP-Sigurnost i povjerenje”, kojom građani, putem pametnih mobilnih telefona mogu prijaviti kaznena djela, prekršaje i ostale događaje iz djelokruga rada hrvatske policije, unaprijeđena je na način da građani sada mogu slati i kratke video zapise.

Navedena aplikacija, izrađena u sklopu projekta E-policija, može se instalirati na sva tri operativna sustava, Android,  iOS i OS Windows Phone, a nadogradnjom mobilne aplikacije proširene su mogućnosti kojima građani policiji mogu dojaviti razne događaje kada možda iz sigurnosnih razloga nisu u mogućnosti obaviti poziv.

Nadograđenu verziju aplikacije građani mogu instalirati preko poveznica objavljenih na internetskoj stranici MUP-a (www.mup.hr) i svih policijskih uprava. Građanima koji već imaju instaliranu aplikaciju, u centru za upravljanje (App store, Google Play, Windows Store) pojavit će se obavijest o mogućnosti nadogradnje.

Iz MUP-a podsjećaju da je način slanja dojava vrlo jednostavan, a sastoji se od svega nekoliko koraka: građanin pametnim telefonom fotografira ili snimi događaj, pri čemu je poželjno imati uključene geografske koordinate, nakon čega fotografiju/snimku pošalje centralnom portalu MUP-a. Ako to želi, građanin može upisati i komentar, odnosno opis događaja te nastaviti anonimno komunicirati s policijskim službenicima, koji zaprime poruku, kako bi odmah odgovorili na eventualna dodatna pitanja. Za svaku, na ovaj način zaprimljenu dojavu, policijski službenici operativno-komunikacijskih centara pri policijskim upravama, odmah procjenjuju je li potrebno žurno postupanje te je šalju u rad nadležnoj službi, ili je pak odbijaju kao nevažnu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...