Naklonost zvijezda u prosincu: Donosimo veliki mjesečni horoskop

Želite znati što vam zvijezde spremaju u prosincu? Donosimo pregled svih 12 horoskopskih znakova…

Ovan

Ovan

Uživate u malim stvarima, a stremite velikim ciljevima

Vaš vladalac Mars boravit će u znaku Škorpiona nakon 5. prosinca i otvoriti vam vrata carstva čula i erotike. Mogli biste osjetiti snažnu žudnju prema poslovnom partneru, kolegi ili osobi koju ste upoznali na seminaru ili na poslovnom putovanju. Ljubav na daljinu, odnosno s osobom iz drugog grada naglašena je tema, kao i tajne veze, odnosi zasnovani na seksu, kao i odnosi s dvije osobe istodobno, naročito ako ste nedavno izišli iz duge veze ili se rastavili. Unatoč adventskom ugođaju, intenzivirat će se zbivanja na planu posla i karijere. Mogli biste proslaviti diplomu, zaposlenje, stalni radni odnos ili napredovanje. Na putovanju ili u neformalnom okruženju mogli biste sklopiti zanimljive poslovne dogovore. Ulazite u povoljno financijsko razdoblje, a prosinac je izvrstan i za studente, diplomce i postdiplomce, istraživače, znanstvene novake i sve koji se bave pisanjem i prikupljanjem informacija. Zdravlje i forma bit će izvrsni u prvoj polovici mjeseca. U drugoj posvetite više pozornosti jetri i cirkulaciji.

Bik

Bik

Ulazite u sukobe s voljenima, a razlog je ljubomora

Ovo je mjesec unutarnjih previranja i zapreka u ljubavi. Poželjno je izbjegavati ljubavne trokute, udvaranje zauzetih osoba i kloniti se situacija koje bi mogle baciti sjenu na odnos s partnerom. Oni koji su nedavno izišli iz braka ili duge veze, mogli bi uploviti u novu, intenzivnu seksualnu vezu. Govorimo li o profesionalnom aspektu, poruka planeta je- izbjegavajte rizik i igrajte na sigurno. Tako ćete umanjiti mogućnost štete. Moguće je da će se na putu vaših ciljeva naći utjecajne osobe, za koje ćete, pogrešno, misliti da vas podržavaju u planovima. U središtu pozornosti bit će štednja, osiguranja, dugovi, novac drugih, vraćanje usluge, posudbe, krediti i zajmovi. Mogući su iznenadni problemi u isplatama i naplatama koje ćete ipak riješiti, najkasnije do kraja siječnja. Bit ćete više nego inače skloni tremi i živciranju uoči ispita i testova, a u brzini i napraviti neke propuste, kao i preuveličavanju problema i dramatiziranju. Zbog povećanog umora i nakupljenog stresa bit će dovoljna i sitna provokacija da planete i žestoko se posvađate.

Blizanci

Blizanci

Snizite kriterije, ne možete ih zadovoljiti

Iznenađenja neće uvijek biti ugodna, naročito kada se nađete u situaciji da vam atraktivna osoba ne odgovara na poruke i pozive, nakon što ste se konkretno dogovorili za izlazak, a moguće je i da će vas obožavatelj naglo izgubiti zanimanje za vas. Zauzeti i brakom vezani osjećat će neravnopravnost u odnosu, a partner će preuzeti dominantnu ulogu. Obiteljski život natovarit će na vaša leđa nove odgovornosti, koje ćete preuzeti u želji da blagdane učinite ljepšima.

Moguće su promjene u radnom okruženju. Iako one ne moraju biti loše, brinut ćete za svoj položaj i budućnost. Učenje, intelektualni rad i profesionalno usavršavanje postat će vam važan cilj, a duhovni razvoj izazov kojem nećete moći odoljeti. Na nov ćete način sagledati svoje mogućnosti, a odluke koje donesete pokazat će se dugoročnima. Na području financija savjetuje se oprez. Sredite poslovne knjige, uplatite porez i podmirite obveze prema banci. Neki će voditi bitku oko ostavinske rasprave. Kratki odmak od zbivanja omogućit će vam da lakše i učinkovitije udovoljite zahtjevima dnevnog ritma.

Rak

Rak

Krenite odvažno i direktno prema cilju

Partnerski odnosi prolazit će kroz krizu, koja će biti pojačana u drugoj polovini mjeseca, a na udaru neželjenih vjetrova naći će se i odnosi s ukućanima. Venera će slobodnima osigurati plodno tlo za ljubavnu sreću, dok će napeti utjecaj Merkura biti zaslužan za svojevrsno stanje pripravnosti u kojem ćete stalno biti, i u kući i na poslu. Odnosi s bliskim, dragim i važnim osobama zahtijevat će više pažnje, osobito u komunikaciji. Tijekom prosinca imat ćete premalo vremena, a previše obveza. Nastojte se držati unaprijed zacrtanog plana. Na taj način izbjeći ćete utrku s vremenom, osobama i birokracijom. Prosinac će biti mjesec novčanih izazova, ne zbog toga jer vam novac neće lijegati na račun, nego zbog toga jer se na njemu neće zadržavati. Teško ćete odolijevati raskošno ukrašenim izlozima, a kupnjom ćete liječiti nervozu i ljubavni nemir. Prvih desetak dana u mjesecu iskoristite za popravak loših ocjena. Vaše psihofizičko stanje bit će podložno oscilacijama. Saturn i Sunce u Strijelcu utjecat će na slabiju cirkulaciju i hladne ruke i noge. Pripazite na koljena.

Lav

Lav

Otvorit ćete srce bivšoj ljubavi

Ljubavne veze očekuje ispit. Ne budu li vas s partnerom vezale iskrene spone, mogli biste pokleknuti pred neugodnim iskušenjima, a moguće je i da ćete nakon svađe pokupiti stvari i otići iz zajedničkog stana, ali nakon nekoliko dana i pokleknuti pred duhom Božića, otvoriti ponovno svoje srce bivšoj ljubavi i ispričati se. Ako ste sami, pripremite se na mogućnost burnih, ali možda i kratkih veza.

Stresan utjecaj Venere osjećat ćete i u poslovnom životu, pa je potrebno pojačati oprez i štediti energiju i živce. Veze i poznanstva bit će osobito korisni u rješavanju poslovnih sporova i tužbi. Bit ćete spretni u zanatima i aktivnostima koje podrazumijevaju spretne ruke i poznavanje specifičnih vještina i znanja. Vaša financijska očekivanja će se ispuniti, premda ne uvijek željenom brzinom i na očekivani način. Jupiter vas podržava u drugoj kući zarada i novca, pa je trenutak da pokrenete poslove od kojih očekujete brzi povrat uloženog. Neugodan položaj Venere može biti krivac za ginekološke poremećaje, upale i ozljede. Čuvajte noge i koljena. Oprezno hodajte po stubama i po poledici.

Djevica

Djevica

S osmijehom na licu ispraćate godinu

U prvoj polovini mjeseca, prilično vremena ćete provoditi u domu, ali ćete istinsko zadovoljstvo i ugodu crpiti iz drugačijih vidova ljubavi. Privlačit će vas slobodniji način života, pa ćete češće planirati društvene aktivnosti bez partnera. To bi vam moglo donijeti i neke izazove- ljubomoru i sumnjičavost partnera ili udvaranje osobe čije će vas fizičke draži privlačiti. Odnosi sa starijim članovima obitelji bit će kvalitetni, pa je ovo pogodan mjesec za razgovore. Položaj vladara kuće karijere ukazuje na to da ćete u poslu uživati. Ambicije dobivaju na značaju u sustavu vrijednosti, a pod ruku s njima i želja da ih ostvarite.

Neki će razmišljati o promjeni karijere i poslu u nekom novom području, i to ne iz financijskih razloga, nego zbog želje za okušavanjem u nečem novom. Donosit ćete ispravne financijske odluke u poslu. U privatnom životu bit će potrebno više opreza, s obzirom na sklonost olakom trošenju. Novčana sreća mogla bi se osmjehnuti roditeljima ili partnerima, ili će vam oni pomoći u ostvarivanju nekih vama važnih ciljeva. Patite li od reume ili išijasa, poduzmite mjere predostrožnosti.

Vaga

Vaga

Misli koje se vrte u krug, a nemir u grudima

Privlačit će vas glamur i luksuz, a vi ćete od partnera očekivati više negoli dopuštaju njegove materijalne mogućnosti. Slobodni će biti skloni istinske vrijednosti zamijeniti lažnim sjajem novca i pogrešnim ljubavnim izborima. Ugodnije razdoblje predstoji onima koji su u prosinac zakoračili nesretno zaljubljeni ili povrjeđeni. Da su tješitelji „najopasniji“ uvjerit ćete se na svojoj koži. Obiteljske i kućne obveze postat će vam teret nakon 10. prosinca. Ipak, kad su djeca u pitanju, u zajednički provedene trenutke unosit ćete mnogo ljubavi i mašte. Osim ako se ne bavite kreativnim poslom, na profesionalnom planu očekuje vas dosadan i iscrpljujući mjesec. Posvetite se onome u čemu ćete se najbolje snalaziti, a to je komunikacija. Žene ovog znaka mogle bi se financijski izboriti za sebe, ili ćete do novca i sigurnosti jednostavnije doći uz pomoć ženske osobe… Nakon 10. prosinca obrazovni zadaci postat će vam izazov, pa prosjek ocjena popravite u prvim danima mjeseca. Oslabljen imunitet i problemi s dišnim putovima mogli bi umanjiti uživanje u blagdanima i adventskim događajima.

Škorpion

Škorpion

Želite biti udvoje, tako se osjećate potpunima

Položaj Venere ukazuje na to da ćete se tek kroz partnerski odnos i obitelj osjećati potpuno, ostvareno, a kad su djeca u pitanju, prema njima ćete se odnositi s dvostrukim mjerilima. Kad je posao u pitanju, motiv za postignućem bit će jak, i za vas neće biti dileme da zavrjeđujete najbolje i najviše, tim prije jer ste svjesni cijene koju morate platiti, a to ste spremni i učiniti. Naglašena druga kuća novca i zarada snažno vas gura prema zaradama. Iznos novca na vašem računu za vas će biti najvažniji indikator vlastite vrijednosti. Razmišljat ćete o načinima kojima biste mogli unaprijediti i poboljšati svoje poslovanje. Naglašena je vjerojatnost udruživanja i poslovne suradnje. Za očekivati je da ćete do kraja mjeseca riješiti tekuća novčana pitanja, kao i problem koji vas je opterećivao pa ćete se mirno prepustiti blagdanskom ozračju. Učit ćete s lakoćom, savjesno i odgovorno, na vrijeme pisati domaće zadaće i bez gunđanja ispunjavati školske obveze. Grlo, bubrezi, štitnjača ili jajnici mogli bi se naći na udaru stresa i potisnutih, neugodnih emocija.

Strijelac

Strijelac

Mogućnosti su brojne, spretno ih koristite

U prosincu ćete moći gotovo sve što poželite, pa će ključno pitanje biti čemu i kome posvetiti pozornost i gdje uložiti energiju i vrijeme. Moguće je da vaš fokus neće biti ljubav i odnosi, da će vam srce najradosnije kucati ne u ljubavnom zagrljaju, nego kada ostvarite pomak ili uspjeh u području posla i karijere. Ako ste slobodni, ljubavne prigode će vam se gotovo same nuditi, pa će vam se na trenutke činiti kao da ste u bajci. U vašem domu vladat će kreativno, premda i ne uvijek skladno ozračje. Tijekom predstojećih blagdana mogli biste upoznati partnerovu rodbinu.

Bit ćete poslovni, samopouzdani i usmjereni na uspjeh, uključivši i materijalni. Pred vama su dani u kojima morate iskoristiti sve što vam se pruži, osobito naklonost partnera, inozemstva, povoljne uvjete kreditiranja ili ponude… Iznimno korisni bit će pravni savjeti ili usluge koje ćete dobiti od poznanika ili prijatelja. Pred vama je i jedan od najuspješnijih financijskih mjeseci, a ni učenje vam neće predstavljati problem. Prosinac ćete pamtiti po raznovrsnim aktivnostima i zavidnoj količini energije.

Jarac

Jarac

Pronađite mjeru između posla i privatnog života

Prosinac će biti mjesec ljubavnih zavrzlama, ali ih smatrajte prolaznom krizom. Slobodne bi mogla iznenaditi snažna, neočekivana naklonost prema jednoj osobi, praćena intenzivnom tjelesnom privlačnošću.

Dom i obitelj bit će osobito nemirno životno područje. Eksplozivni trenuci događat će se bez uvoda, a naizgled i razloga, pa će biti važno da se kontrolirate u trenucima kad osjetite da vas preplavljuje val ljutnje.

Ako je moguće, zahtjevnije poslovne ili privatne pothvate odgodite za prvi mjesec u novoj godini. Na djelu će biti svojevrsni paradoks: što više budete očekivali, davali od sebe i naprezali se, rezultati neće biti bolji, nego ponekad i lošiji.

Što budete uspješniji u delegiranju poslova i dogovorima, manje ćete se baviti nevažnim poslovima, a energiju fokusirati na ono što je dugoročno značajnije.

Financijski, očekuje vas mjesec povećanih zarada, ali i troškova. Troškovi vezani uz dom, popravke ili neplaniranu kupovinu kućanskih aparata, kao i oni vezani uz blagdane, probit će vaše limite. Vaše zdravstveno stanje ovisit će o vama: postavite li za cilj dobro zdravlje i formu, to ćete i imati, zahvaljujući vašoj upornosti i dosljednom pridržavanju planova.

Vodenjak

Vodenjak

Pridobijte bližnje, neka vam budu saveznici

Odnos s jednim roditeljem, vjerojatno majkom, dobit će na značaju, a razlog će biti poslovne ili materijalne prirode. Mogući su razgovori, ne nužno ugodnog predznaka, oko izbora posla, odlaska u inozemstvo, nasljedstva, materijalne potpore ili želje da se odselite iz roditeljskog doma.

Naglašeni znak Strijelca naglašava ulogu prijateljstava i druženja. Naglašena društvenost pratit će vas do 22. prosinca, a u danima uoči Božića blagdanske gužve počet će vas živcirati.

Nećete pogriješiti i ako se odlučite za doček Nove godine udvoje, čak i ako ste već godinama u braku. Govorimo li o poslu, prosinac će biti dobar mjesec za one koji rade s partnerom i koji usko surađuju s prijateljem.

Osjećate li pritisak novčanih problema, moguća je pomoć ženskih osoba, šefica ili poslovnih suradnica. Novac vam se neće zadržavati u novčaniku. Nakon što podmirite potraživanja, obuzet će vas blagdanska potrošačka groznica, naročito kada su u pitanju prehrambene namirnice, vina ili egzotični začini. U prvim danima mjeseca bit ćete vrlo zainteresirani za učenje i za sve novine i zanimljivosti, a kako će vam otpornost biti umanjena, uputno je posvetiti više pažnje zdravlju.

Ribe

Ribe

Ne padate pod tuđi utjecaj, vjerujete sebi

Neće se sve odvijati na zamišljeni način ali vam, unatoč tomu, prosinac nudi obilje markantnih trenutaka. Bit je u tome da odustanete od očekivanja i da se prepustite iznenađenjima koje vam blagdanski mjesec podastire. Unatoč razmiricima i neslaganjima, vaš će partner imati dovoljno sluha za vaše probleme, kao i vi za njegove, ali ćete moći računati i na pomoć i podršku prijatelja i onih koji vas vole. Slobodni će uživati u neobaveznim razgovorima, a moglo bi se dogoditi i da slučajno poznanstvo preraste u nešto više.

U poslovnim vodama doći će do izražaja tvrdoglavost kojom ćete slijediti svoje ideje. Začudo, ona će u očima vama važnih ljudi biti prednost, a ne nedostatak. Financijski aspekt bit će važan kriterij u situacijama izbora i pri razmatranju novih ponuda. Nezaposleni bi se mogli odlučiti na novi početak, možda i u inozemstvu. Položit ćete ispit ili steći mogućnosti za besplatno dodatno usavršavanje. Slobodno vrijeme ispunit ćete glazbom i čitanjem knjiga, a mogli biste otkriti i zadovoljstvo pisanja dnevnika, piše Jutarnji list.

Napomena uz ovaj tekst

Astrološke prognoze su zabavne prirode i ne temelje se na znanstvenim činjenicama. Osobe bi uvijek trebale donositi odluke na temelju svojih vlastitih iskustava i rasuđivanja, a ne na temelju astroloških prognoza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...