Naučite osnove fotografiranja

Velik broj polaznika prošlogodišnjih radionica “Putevi fotografije” bio je povod za organiziranje i ovogodišnjih radionica o osnovama fotografiranja. Za sudjelovanje na ovim radionicama nije Vam potrebno nikakvo predznanje o fotografiji. Potrebna je samo želja za novim iskustvima i znanjem o svakodnevnom korištenju fotoaparata. Na radionicama ćete saznati kako na kvalitetan način koristiti fotoaparat i kako najbolje iskoristiti dostupne funkcije pri svakodnevnom fotografiranju.

Cilj radionica je osposobiti sve polaznike kvalitetnom korištenju fotoaparata i fotografskih tehnika. Također, cilj radionica je upoznavanje svih polaznika s povijesti fotografije, kao i stvaranje vlastitih foto-zapisa kojima će se zabilježiti uspomene vrijedne očuvanja za budućnost.

O radionicama: 

Radionice će se održavati u šest termina, dva puta tjedno u trajanju od dva školska sata (90 minuta) u prostoru Galerije umjetnina Narodnog muzeja Zadar, Medulićeva 2. Trajat će tri tjedna, započinju 17. studenog, a završavaju 4. prosinca, 2015. godine. Radionice će se održavati u poslijepodnevnim satima, a o točnom rasporedu (koji će biti definiran prema dogovoru s polaznicima) polaznici će biti obaviješteni na vrijeme. Program radionica je podijeljen u dva dijela. Prvi dio će biti ostvaren preko predavanja, odnosno teorijskog dijela, u kojem će se polaznici upoznati s povijesti fotografije, osnovama fotografiranja, pravcima u fotografiji i proučavanjem fotografije. Drugi dio radionica je predviđen za odlazak na teren, odnosno kao praktični dio u kojem polaznici sami stvaraju vlastite fotografije povezujući ih s teorijskim dijelom. U terenskom dijelu radionica, polaznici će, uz stručnu pomoć voditelja radionica, fotografirati portrete, krajolik, arhitekturu, bit će upućeni i u modnu, sportsku i uličnu fotografiju, kao i u makro fotografiju. Svi polaznici moraju sa sobom donijeti vlastiti fotoaparat.

Nakon održavanja radionica bit će organizirana i izložba fotografija polaznika koje su nastale na radionicama.

Cijena sudjelovanja na radionicama: 20 kuna po osobi po terminu, odnosno 120 kuna za svih šest termina.

Prijave za sudjelovanje u radionicama se primaju najkasnije do petka, 13. studenog, 2015. godine. Prijaviti se možete putem e-mail adrese: [email protected] i/ili pozivom na broj: 023/ 251 – 851. Prilikom prijave ostavite svoje ime i prezime, e-mail adresu i kontakt broj.

Organizator: Narodni muzej Zadar, ravnateljica Renata Peroš, Galerija umjetnina, kustosica Nevena Štokić, Pedagoška služba Narodnog muzeja Zadar, Lucija Vuica, muzejski pedagog

Voditelj radionica: Boris Zubčić, vanjski suradnik Narodnog muzeja Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...