Ne odgovaraju vam na mailove? Možda je problem u fontu!

Ako često ne dobivate odgovore na svoje mailove ili su nepotpuni, razlog je vrlo banalan – upotrijebili ste pogrešan font.

Kako odabrati font koji je najbolji za pisanje maila? Najviše ljudi odabrat će jedan od ova četiri fonta: Helvetica, Arial, Georgia ili Verdana.

Iako je odabir mnogih, Helvetica zapravo i nije najbolji izbor za pisanje bilo čega, ponajmanje maila, piše Mashable.

‘Slova su previše zbijena, jednostavno su preblizu’, mišljenja je Nadine Chahine, jedna od uglednih američkih tipografkinja koja smatra kako su Sans-serif fontovi jako loš odabir za pisanje maila i uopće čitanje jer umaraju oči i stvaraju nepotreban osjećaj zamorenosti.

Ista stvar vrijedi i za sveprisutni Arial koji je zapravo i defaultni font Gmaila.

‘Treba koristiti font čija slova se jasno razlikuju i ne nalikuju previše jedna na druge’, izjavio je tipograf Gerry Leonidas i objasnio kako su fontovi poput Ariala i Helvetice bili prvi izbor prije nekoliko godina, dok većina korisnika nije imala zaslone s visokom rezolucijom.

Jedno istraživanje je pokazalo da Amerikanci od 40-satnog radnog tjedna, čak 11 sati provedu u online komunikaciji, među fontovima koji zapravo štete očima.

Prema istraživanju, financiranom od strane Microsofta, Verdana je idealna vrsta fonta. Služeći se Verdanom korisnici računala mogu bez naprezanja čitati tekst veličine 10 ili 12, piše Mashable.

Ista stvar vrijedi i za Georgiu, font u kojemu svako slovo ima svoj jasan oblik i završetke koji omogućuju lakše i brže čitanje. Za dobar font je bitan pravilan razmak među slovima i riječima te jasan oblik slova, smatraju tipografi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...