Nove eksplozije i pucnjava u Parizu, vojska na ulicama

U dijelu pariškog predgrađa Saint Denisa blokirane su prometnice, nakon što se u srijedu ujutro začula pucnjava, a radi se o četvrti u kojoj se nalazi Stad de France, ispred kojega su bombaši samoubojice u napadu u petak aktivirali eksploziv.

CNN doznaje da su u pucnjavi navodno ozlijeđeni neki policajci, no još nema službenih potvrda. Prema prvim informacijama, riječ je o operaciji sigurnosnih snaga povezanoj s terorističkim napadima u petak.

Radio Monte Carlo javio je da policija u Saint Denisu traži Abdelhamida Abaaouda, čovjeka za kojeg se vjeruje da je bio mozak terorističke operacije u Parizu u kojoj je u više napada poginulo 129 ljudi.  U dijelu Saint Denisa privremeno je ukinut sav javni promet.

Zamjenik pariškog gradonačelnika Stephane Peu građane je pozvao da ostanu u kućama.

Čuju se i glasne eksplozije, a prema javljanju medija nekoliko ih je odjeknulo u samo nekoliko minuta. Na mjesto događaja stigao je velik broj naoružanih vojnika.

Vjeruje se da se nekoliko osoba zabarikadiralo u stan nakon što je policija upala u zgradu u potrazi za napadačima i njihovim pomagačima. Policijski izvor za Le Monde je kazao da postoji mogućnost da su dvije osobe mrtve, ali te informacije zasad nisu potvrđene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...