Ovi trikovi će vam olakšati čišćenje kupaonice

Kako biste čišćenje kupaonice učinili bržim i djelotvornijim, donosimo vam nekoliko savjeta i trikova koji će vam pomoći u tome.

Čišćenje površina na sobnoj temperaturi

Ako zagrijete kadu, umivaonik i pločice 10 stupnjeva iznad normalne temperature zraka, možete udvostručiti učinkovitost alkalnih sredstava za čišćenje. Napunite kadu ili umivaonik najtoplijom vodom iz slavine i pustite da ona u nekoliko minuta učini svoje prije čišćenja ovih kupaonskih površina.

Ribanje zavjese za tuš

Ne trošite energiju na ispiranje plastične zavjese za tuš – zajedno s ručnicima ubacite je u perilicu rublja, no prije toga pet minuta namačite zavjesu u vodi uz dodatak šalice octa. Ručnike i plastičnu zavjesu za tuš ostavite u vodi iz perilice sat vremena prije ponovnog uključivanja i završavanja strojnog pranja.

Korištenje papirnatih ručnika

Upoznajte svog novog saveznika u čišćenju – krpu od mikrofibre. Ova krpa ima utkana sintetička vlakna kako bi stvorila statički naboj koji privlači prašinu i prljavštinu. Na taj način uhvatit ćete se u koštac s prašinom i nečistoćama bez dodatka sprejeva. Osim toga, ovu zahvalnu krpu nakon korištenja možete oprati i nanovo koristiti.

Čišćenje četkice za zube

Nedavna studija znanstvenika sa Sveučilišta u Manchesteru otkrila je da četkica za zube sadrži 10 milijuna bakterija, uključujući Escherichiju coli. Stoga je potrebno temeljito je očistiti nakon uporabe i ponekad ostaviti da se namače u šalici octa oko 30 minuta kako biste se pobrinuli da sve bakterije nestanu s nje. Osim toga, četkicu za zube potrebno je mijenjati svaka tri mjeseca, no u tom slučaju nemojte se u potpunosti oprostiti od one stare jer vam može pomoći u čišćenju sitnih i nedostupnih mjesta u domu.

Zaboravljanje usisivača

Mislite da je usisavač namijenjen isključivo čišćenju tepiha? Razmislite opet. Prije čišćenja kupaonskog poda usisavačem uklonite prljavštinu i krhotine i tek nakon što to učinite bacite se na ribanje. Na taj način uštedjet ćete vrijeme koje biste inače potrošili na čišćenje prašnjavog kupaonskog poda.

Čišćenje četke za kosu

Poput spužvi i tepiha, četke imaju moć zadržavanja neželjene prašine, prljavštine, ulja i proizvoda za kosu. Svaki put kad četkate kosu nečistom četkom na tjeme nanovo selite svu prljavštinu koja se nalazi na njoj. Kako biste uspješno očistili četku za kosu, prvo uklonite sve vlasi iz zubaca. Nakon što to učinite napravite mješavinu od šalice vode, čajne žličice šampona i čajne žličice sode bikarbone. Nanesite je na četku i uz pomoć stare četkice za zube nježno ju izribajte.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...