Ovo su najveći noviteti koje će donijeti Appleov iPhone 7

Kada je predstavljen iPhone 5, ovaj je telefon donio najveću promjenu na Appleovim telefonima do sada – napokon veći ekran dijagonale 4 inča, dok model 5S nije donio neke revolucionarne promjene, već samo bolji i snažniji hardver. iPhone 6 ponovno je donio velike promjene – ne samo da je dijagonala ekrana dodatno porasla, već je Apple, osim klasičnog telefona, predstavio i svoj prvi phablet te su ova dva modela nakon predstavljanja u potpunosti dominirala tržištem pametnih telefona. Ove godine modeli 6S i 6S Plus donijeli su nadogradnje klasične za ‘S’ verzije – bolji hardver i novitete poput ekrana koji prepoznaje jačinu dodira prsta, no nije bilo nekihrevolucionarnih promjena.

Ljubitelji ove kompanije nadaju se kako će sljedeća generacija Appleovog telefona, iPhone 7 i 7 Plus, ponovno donijeti neke velike novitete, a glasine o ovim modelima mrežom su počele kružiti odmah nakon predstavljanja modela 6S. Prošlog tjedna na GSM Areni objavljene su nove glasine vezane uz ove modele iPhonea te se kao glavni noviteti iPhonea 7 i 7 Plus ističu vodootpornost te povećana količina memorije, no 3GB memorije navodno bi mogao imati samo phablet, a ne i obična sedmica.

Iako je riječ o opcijama koje će cijeniti svi budući vlasnici ovih telefona, vodootporni telefoni nisu nikakav novitet na mobilnom tržištu te se npr. Sonyjevi Xperia modeli već godinama mogu pohvaliti s ovom opcijom. S obzirom kako će Apple nove telefone najvjerojatnije predstaviti u rujnu sljedeće godine, do tada možemo očekivati brojne glasine pa možda saznamo i za neku novu opciju koju u ovoj kompaniji pripremaju u tajnosti poput bežičnog punjenja baterija (što također ne bi bio novitet na mobilnom tržištu, no bio bi novitet za Apple) ili slično.

Osim navedenih informacija, i ove su glasine ‘potvrdile’ kako Tim Cook i ekipa rade na jeftinijem modelu iPhonea – modelu 6C kojeg bi trebali predstaviti vjerojatno u proljeće. Ovaj bi uređaj trebao imati malo starijihardver, manji ekran (dijagonale 4 inča poput iPhonea 5) te, naravno, nižu cijenu. Također, sljedeće godine očekujemo i novi model Appleovog pametnog sata, ali za sada nema nikakvih konkretnijih glasina oko noviteta koje bi Apple Watch 2 trebao donijeti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...