Ovo su namirnice koje mogu biti ubojite, a koje većina nas ima u svojoj kuhinji

Jedemo ih gotovo svakodnevno i nemamo nikakvih problema zbog toga.

Ipak, neke namirnice koje imamo u svom domu mogu biti itekako ubojite, piše Fox News.

Neke su otrovne, a neke su “rizične i opasne” zbog svog oblika. Evo o kojim je namirnicama riječ..

1. Rabarbara

Lišće rabarbare sadrži oksalnu kiselinu koja uzrokuje bubrežne kamence. Potrebno je oko 5 kilograma ove biljke da bi bila kobna, ali i znatno manje količine mogu uzrokovati ozbiljne probleme.

2. Muškatni oraščić

Muškatni oraščić je zapravo halucinogen, a konzumacija količine od 5,5 grama može uzrokovati grčeve, a 8 grama može uzrokovati napadaj. Ako pojedete jedan oraščić, to može dovesti do “psihoze od muškatnog oraščića”, navodi se.

3. Krumpiri

Koliko ste puta kupili krumpir koji ima zelenkastu koru? Glikoalkaloidi se nalaze ili u zelenkastoj kori krumpira ili u “klicama” koje su izašle na gomoljima koji dugo stoje u vašoj smočnici. Glikoalkaloidi mogu uzrokovati proljev ili čak i komu i smrt. .

4. Bademi

Treba razlikovati dvije vrste badema, one slatke i gorke. Gorki, navodno, sadrže veće količine vodikovog cijanida, a 7-10 ovih gorkih plodova može uzrokovati probleme odraslima, a mogu biti kobni za djecu, navodi se.

5. Tuna

Tuna je “opasna” zbog toga što “upija” živu na svoje meso, a kada živa jednom dođe u naš organizam ona će ili kroz bubrege izaći iz organizma, ili će doći do mozga gdje može napraviti FDA preporuča trudnicama i djeci da u potpunosti izbjegavaju konzumirati tunu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...