Ovo zasigurno ne znate o YouTubeu

Najveći svjetski servis za video online već je zaslužio mjesto u povijesnim knjigama zbog načina na koji je promijenio internet. No, još uvijek ima podosta toga što ne znamo o njemu.

1) Iako je iznimno popularan, YouTube je još uvijek manji od Facebooka. Nedavno istraživanje je pokazalo kako 77 posto korisnika interneta visi na najvećoj svjetskoj društvenoj mreži, dok ih je na YouTubeu 63 posto.

2) 80 posto prometa na YouTubeu dolazi izvan granica Sjedinjenih Država. Taj podatak ne izgleda naročito neobično dok ne pogledamo pobliže iz koje zemlje dolazi najviše pregleda. Velike Britanije? Ne. Kine? Krivo? Indije? Ni to nije točan odgovor – u pitanju je Saudijska Arabija, koja bilježi više od 90 milijuna pregleda dnevno.

3) Što se najviše traži na YouTubeu? Glazba. Ni to nije naročito čudno. Znate li što je na broju dva? Minecraft. Znali kako je jako popularan, ali drugi na YouTubeu? To je suludo.

4) 82 posto korisnika interneta u Sjedinjenim Državama starim između 14 i 17 godina su na YouTubeu. Opet, isprva ne djeluje neobično. Tinejdžeri vole YouTube. Čak i zvuči logično. No, što je s preostalih 18 posto? Zar je moguće kako jedan od svakih pet tinejdžera uopće ne mari za YouTube? Teško je u to povjerovati, ali eto.

5) Više od 150 zemalja sudjelovalo je u izazovu ‘Ice Bucket’ zahvaljujući viralnosti video zapisa s YouTubea. Svi zajedno su skupili više od milijarde pregleda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...