Projekt “Visit me again”: Maturanti grafičkog dizajna dijele vizitke grada Zadra

 

Učenici četvrtih razreda Škole primijenjene umjetnosti i dizajna – smjer grafički dizajner s profesoricom Mirnom Oštarić Kerr osmislili su projekt “Visit me again” povodom Dana grada Zadra.

– Često vidimo turiste po gradu kako fotografiraju naš  grad. Kupuju razne suvenire da bi odnijeli sa sobom uspomenu na njega. Učenici naše škole s nastavnicom Mirnom Oštarić Kerr su htjeli tu uspomenu učiniti još ljepšom i bogatijom, kažu nam u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna.

Ideja ovog projekta je bila da se sam grad Zadar predstavi poput fizičke osobe i na taj način poruči svojim posjetiteljima da ga posjete opet (“Visit me again”) . Učenici koji žive u ovom gradu, ostvaruju uspomene, idu u školu, na svoj način su željeli svojim građanima  i turistima prikazati njima najdraža mjesta. Samostalno su crtali i dizajnirali te  uz pomoć nastavnice istraživali razne načine kako što bolje realizirati svoju ideju. Motivi na posjetnicama su različiti (crkva sv. Donata, katedrala sv. Stošije, Morske orgulje, Pozdrav suncu itd..) .

Posjetnice  će se dijeliti građanima i gostima danas, 24. studenog na Dan grada Zadra u gradu i Gradskoj knjižnici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...