Radionica u organizaciji Prehrambeno – biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
U petak, 20. studenog, u IMPACT Centru u Zadru, Put Stanova bb, s početkom u 10 sati održat će se 2. Znanstveno-stručna radionica projekta “Primjena inovativnih tehnologija u izolaciji bioaktivnih spojeva iz organskog otpada u proizvodnji vina” koju organizira Prehrambeno – biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.
U sklopu radionice predstavit će se ciljevi i svrha projekta, primjena novih tehnologija u ekstrakciji bioaktivnih tvari iz otpada u proizvodnji vina, pregled dosadašnjih istraživanja na pokožici komine grožđa te senzorska analiza vina.
Radionica je namijenjena proizvođačima grožđa i vina, znanstvenoj zajednici, tijelima lokalne uprave, potrošačima, medijima, prehrambenim tehnolozima, agronomima, predstavnicima prehrambene industrije u regiji te predstavnicima i članovima lokalnih udruga vezanih uz vinogradarstvo i vinarstvo. Sudjelovanje na radionici je besplatno.
Projekt “Primjena inovativnih tehnologija u izolaciji bioaktivnih spojeva iz organskog otpada u proizvodnji vina” financiranog iz programa/poziva “Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije” RC.2.2.08.// Europski fond za regionalni razvoj; Operativni program Regionalna konkurentnost 2007. – 2013.”, provodi se od 17. 10. 2014. godine. do 17. 02. 2016. godine.
Korisnik projekta je Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu (PBF), a partner projekta Agrolaguna d.d. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.227.980 HRK, od čega 85% vrijednosti projekta sufinancira EU, a ostalih 15% Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta kao nacionalni doprinos.