KUHARICA BY PAŠTA&SVAŠTA

Risotto s kozicama&tikvicama by Pašta&Svašta

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Pašta&svašta kuharica

Ovotjedni recept koji vam donosi restoran Pašta&svašta spoj je ukusnih tikvica s plodovima mora, točnije – kozicama.

Potrebni sastojci

  • Maslinovo ulje,
  • češnjak,
  • 8 dkg svježe očišćenih kozica,
  • 1 tikvica,
  • 0,70 dkg riže,
  • maslac,
  • sol, papar.

Pašta&svašta Risoto s tikvicama i kozicama - priprema

Postupak pripreme

  • 1. Na maslinovom ulju prodinstamo svježi češnjak,
  • 2. dodamo svježe očišćene kozica, pola jedne tikvice nasjeckane na prutiće,
  • 3. kratko prodinstamo i dodamo malo bijelog vina,
  • 4. umak podlijevamo ribljim temeljcem,
  • 5. rižu sa strane propirjamo i nakon toga dodamo u umak,
  • 6. 5 – 6 min kuhamo,
  • 6. završimo s maslacem,
  • 7. začinimo po potrebi.

Ostavi komentar koristeći Facebook