Sabolić: “Napadi Turističke zajednice na mene su neutemeljeni!”

U četvrtak 5. studenog na konferenciji za medije Narodne stranke – Reformisti, Vesna Sabolić govorila je o izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća koju je podržalo 13 vijećnika. Pristala je da se sjednica odgodi jer treba čuti što će reći struka. Međutim, smatra da su napadi iz Turističke zajednice na nju apsolutno neutemeljeni jer je sve što je rekla provjeriljvo.

– U gradu su zanemarene sve turističke atrakcije. Koje su to turističke atrakcije prema kojima ćemo usmjeriti koordiniranu promidžbu? Kako akcentirati našu kulturu života i rada, glazbu, tradiciju obrtništva, tradiciju kupovanja na pijaci, što planiramo s našim portunima i dvorištima na Poluotoku? Koji su to važni povijesni datumi oko kojih ćemo okupiti različite zainteresirane subjekte i stvarati priče koje imaju magičnu privlačnost u suvremenom kulturnom turizmu? Koje su to važne manifestacije? Što je sa segmentom luksuznog smještaja i ponude za tu vrstu gostiju? Mislim da je vrijeme da se upale crvene lampice, rekla je Sabolić.

Doktorica Ljiljana Klarin istaknula je važnost razvoja zdravstvenog turizma. Činjenica je da smo stara nacija odnosno da je primjetno povećanje populacije starije životne dobi.

– Zdravstveni turizam ulazi u skupinu potencijalno vodećih turističkih proizvoda Hrvatske. Tri su oblika zdravstvenog turizma- wellness turizam, lječilišni turizam te medicinski turizam. Prednost hrvatskog zdravstvenog turizma je u kvaliteti medicinskog kadra i cijenama te rastućem broju hotela s kvalitetnom wellness ponudom. No, više je slabih strana kao što je neusklađenost zakona, zastarjeli objekti lječilišta i specijalnih bolnica, kao što je ljekovito blato u Ninu i biogradska bolnica te ograničenja u promociji i prodaji, rekla je doktorica Klarin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...