Stanovnici Cape Towna u strahu od invazije NLO-a?!

Stanovnici Cape Towna u Južnoafričkoj Republici nakon pogleda na nebo vjerojatno su pomislili da će se na njihov grad spustiti svemirski brod. Naime, oblaci su se formirali na nevjerojatan način i izazvali laganu paniku na ulicama velegrada. Sve je ovjekovječio fotograf Kyle Mijlof, piše Jutarnji list.

Ovo je apsolutno fantastično. Oblaci su se počeli formirati iznad planine u 15 sati, a ja sam sve slikao tri sata poslije – rekao je Mijlof i ispričao kako je uslikao spektakularnu fotografiju koju je objavio na Instagramu.

Vozio sam se na motoru, stao i opalio fotografiju. Čak nisam stigao ni skinuti kacigu. Iskreno, viđao sam ovakve stvari i ranije u svijetu, ali nikad u Cape Townu.

Iako scena izgleda kao da ju je kreirala neka izvanzemaljska sila, meteorolozi imaju objašnjenje što se dogodilo.

Oblaci su se formirali na vrhu valova u atmosferi uzrokovanih zrakom koji dolazi preko planina. Ovo je uobičajena scena, iako oblaci češće poprime oblik lukova – izjavio je meteorolog Sky Newsa Chris England, pojašnjavajući da se ovakvi oblaci nazivaju ‘lentikularnim oblacima’, što dolazi od latinskog izraza ‘lens’, odnosno leća.

Did you notice the UFO's flying over #capetown yesterday? ? Photo by @mijlof ?

A photo posted by Instagram South Africa (@instagram_sa) on

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...