U Arbanasima završena edukacija pomoćnika u nastavi

Jučer je u ogranku Arbanasi Gradske knjižnice Zadar u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Zadar završila četverodnevna edukacija pomoćnika u nastavi nakon koje su polaznicima dodijeljena uvjerenja o završenom programu.

Edukacija pomoćnika organizirana je u sklopu projekta Škola PUNa mogućnosti kojoj je cilj nakon dvadesetsatnog programa stvoriti sposobne pomoćnike u nastavi koji bi radili s učenicima s teškoćama integriranim u redovite i posebne odgojno-obrazovne ustanove.

Projekt Škola PUNa mogućnosti financira se iz Europskog socijalnog fonda s iznosom od 2.339.152,86 kuna dok je ukupna vrijednost projekta 2.665.725,40 kuna, s tim da realizaciju projekta kao nositelj provodi Grad Zadar u partnerstvu s devet osnovnih škola kojima je osnivač: OŠ Stanovi, OŠ Bartula Kašića, OŠ Zadarski otoci, OŠ Krune Krstića, OŠ Šime Budinića, OŠ Šimuna Kožičića Benje, OŠ Petra Preradovića, OŠ Smiljeva i OŠ Voštarnica.

U okviru projekta osigurano je 60 pomoćnika u nastavi koji su s radom započeli prvog dana nastave, a provedba projekta traje još od 17. kolovoza 2015. te će trajati do 16. kolovoza sljedeće godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...