U Sabor s Mostom ulazi i rođeni Zadranin Slaven Dobrović

Iako se izbornoj drami oko sastavljanja vlade još uvijek ne nazire kraj, saborski su zastupnici već dobro poznati. Dok se već zna koji su Zadrani iz dviju najvećih koalicija (Hrvatska raste i Domoljubna koalicija) ulaze u Sabor, manje je, međutim, poznato da Zadar ima svog predstavnika i iz redova Mosta.

Naime, Slaven Dobrović bio je prvi na listi u VII. izbornoj jedinici, koja obuhvaća jugozapadni dio Zagrebačke županije, Karlovačku županiju, istočni dio Primorsko-goranske županije i južni dio Grada Zagreba.

Dobrović je rođen u našem gradu 1967. godine, a obrazovanje i posao odnijeli su ga u sjevernije krajeve naše domovine. Ovaj je Zadranin, naime, izvanredni profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Na istom tom fakultetu i sam je stekao visoku stručnu spremu kada je 1993. godine diplomirao na procesno energetskom smjeru. Bio je i dobitnik Rektorove nagrade za
najbolji studentski rad 1992. godine. Pet godina nakon diplome, Dobrović je obranom rada pod naslovom “Tehnološke mogućnosti sniženja sadržaja organskih tvari u vodama nekih sjeverno hrvatskih izvorišta” zaslužio i titulu magistra, a nekoliko godina kasnije (2002.) završio je i doktorski studij obranom disertacije “Analiza postupaka razgradnje organskih tvari u vodi primjenom UV zračenja”.

Autor je niza stručnih radova, član je Hrvatskog društva za zaštitu voda i mora, međunarodne udruge International Water Association te Udruge za zaštitu okoliša Resnik koja se u Zagrebu bori protiv gradnje spalionice. Zadarski intelektualac govori i piše engleskim, a služi se i francuskim jezikom. Kako ističe u svojoj biografiji, oženjen je i otac je sedmero djece.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...