U Sukošanu četiri puta u dva tjedna problemi oko vodoopskrbe; Tomislav Matek: “Problemi nisu česti!”

Sukošan je danas drugi dan za redom bez vode.

Kako doznajemo od direktora Vodovoda Tomislava Mateka, razlog jučerašnjih problema u vodoopskrbi bili su radovi prespajanja magistralnog cjevovoda “Zadar – Biograd” koji su se provodili od ranog jutra pa do 17 sati.

– Potrošači su tome bili pravovremeno obaviješteni putem naše službene stranice, smatra Matek i naglašava kako prespajanje nije izvodio Vodovod, već izvođač radova koji je za to dobio koncesiju.

Danas je, pak, došlo do otkazivanja zračnog ventila, najvjerojatnije kao posljedica jučerašnjih radova. Zbog popravka Sukošan je tako drugi dan za redom ostao bez vode. No, to Mateka ne zabrinjava previše te odlučno tvrdi da se, suprotno tvrdnjama naših čitatelja, takve situacije u Sukošanu ne događaju često, barem ne krivnjom Vodovoda.

Pojam “često” se po svemu sudeći u Vodovodu shvaća drugačije nego u ostatku svijeta, budući da je Sukošan u manje od dva tjedna čak tri puta upozoren na moguće probleme oko vodoopskrbe. Kad se tome pribroji i današnji “incident”, ispada da su mještani u razdoblju od 9. do 20. studenog četiri puta imali probleme ovakve vrste.

Prema obavijestima za javnost koje Vodovod objavljuje na svojoj stranici, prvi problem nastao je 9. studenog, kada su zbog puknuća cjevovoda bez vode bili potrošači mjesta Sukošan, a iz Vodovoda su upozorili da će otežanu vodoopskrbu imati i marina Bibinje, uz napomenu da bi se vodoopskrba trebala normalizirati u ranim prijepodnevnim satima.

Tri dana kasnije, 12. studenog, nova “radosna vijest” za Sukošance: “Zbog puknuća cjevovoda u naselju Sukošan, moguća je otežana vodoopskrba potrošača područja dijela naselja Sukošan. U tijeku su radovi na sanaciji puknuća cjevovoda, te se očekuje normalizacija vodoopskrbe u večernjim satima.”

Prema našim saznanjima, teškoće u vodoopskrbi tom su se prilikom ipak izbjegle, no sama činjenica da je u tako kratkom razdoblju moglo ponovno doći do problema, dovoljno je za brigu.

Tjedan dana poslije, odnosno jučer, opet stara priča. Iz već navedenih razloga (prespajanje magistralnog cjevovoda) Sukošanci su ponovno ostali bez vode, a isti problem, kao što smo već istaknuli, imaju i danas.

Ostaje otvoreno pitanje  – koliko još puta Sukošan mora ostati bez vode da to bude “dovoljno često”?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...