“Večer za dušu i tilo”

Sinoć su, članovi Udruge Umirovljenika Jazine I- Zadar u svojim prostorijama organizirali veselo druženje pod nazivom “Večer za dušu i tilo”.

Cilj je bio privući i izvući iz četiri zida što veći broj naših članova, zabaviti se i uživati kroz cjelovečernje okupljanje. Program je obuhvaćao:  pjesme za sva vremena, humor iz života, nagradne pitalice te sportsko natjecanje za žene i muškarce.

Na samom početku večeri Predsjednik udruge Milan Rovis  obratio se prisutnima izvijestivši ih da je Udruga prepoznata po svom programu rada kao jedna od aktivnijih na području Grada te je iz spomenutog razloga predložena za nagradu Grada Zadra.  Takva vijest popraćena je gromoglasnim pljeskom.

Za pjesmu i svirku bio je zadužen naš vjerni pratilac na svim zbivanjima gospodin Davor pa se moglo pretpostaviti da će to biti nezaboravan susret koji otvara srca i umije razgaliti duše.  Nakon što se stotinjak članova dobro raspjevalo prešlo se na humoristični dio programa. Svoj prozni rad pod nazivom “Stilske vježbe umirovljenika” teatralno je pročitala i oduševila sve nazočne gospođa Jasna Herenda.  Poslije pjesme i humora na red su došle nagradne pitalice i sportsko natjecanje koje je izazvalo salvu smijeha kod prisutnih. Ubrzo je tridesetak kvadrata skučenog prostora postalo plesni podij i tulum je nastavljen. Pjevalo se i plesalo bez obzira na glasovne, plesne i fizičke sposobnosti, bitna je bila zabava i osmijeh na licu naših seniora. Opušteni i odlično raspoloženi dokazali su kako ljudi treće dobi mogu itekako uživati u sitnicama koje život čine ljepšim. To potvrđuje da s godinama osim mudrosti dolazi i umijeće življenja.

Na rastanku, osmijeh nismo ostavili, ponijeli smo ga doma.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...