Vlasnici spriječili provalnika u svojoj kući na Boriku

Ušetao im je u garažu, počeo krasti, ali u svojemu podlom naumu nije uspio zahvaljujući lakom snu i brzoj reakciji vlasnika.

Ovaj scenarij odigrao se jutros oko 5 sati i 30 minuta na Boriku, mirnom i obiteljskom predjelu Zadra u kojemu se kriminalne aktivnosti ne događaju baš svaki dan. Razlog tomu je dijelom česta policijska ophodnja kvartom, a dijelom i dobro osiguranje vlastite imovine od strane većine tamošnjih kućevlasnika (ne zovu ga mediji bez razloga “elitni kvart”).

Pa, ipak, čini se da nitko nije siguran od dugih prstiju lopova, u što se uvjerila ova obitelj, koja je, kako kažu, već drugi put u kratkom razdoblju bila na meti sitnih kriminalaca.

Prošlo ljeto netko se došetao u naše dvorište i jednostavno se odvezao na skuteru koji je bio tamo parkiran. Jutros se netko isto tako došetao i jednostavno ušao u našu garažu, koja se nalazi u sklopu kuće i s njom je povezana, otvorio ju i počeo krasti vrijedan alat (motorna pila, miniwash…). Do sada nismo imali naviku zaključavati vrata na kući, računajući da živimo u urednom predjelu grada, ali sada nam je već jasno da se stvari moraju promijeniti te od ranog jutra poduzimamo mjere zaštite naše imovine. Ono što nas najviše zanima je tko je to vidio našu kuću kao metu? Kuća nam je od ceste udaljena dobrih pedeset metara i nije baš da ju svaki prolaznik može tek tako uočiti, kazala nam je gospođa vlasnica koja je u strahu da ne privuče još kakvog kriminalca željela ostati anonimna.

No, kako su uopće primijetili da im se netko nalazi u kući i prisvaja njihovu imovinu?

Suprug i ja imamo lak san, a i garažna vrata imaju godina na svojim leđima pa škripe pri najmanjem pokretu. Mi smo lopova odmah čuli, ali računali smo da nam se sin vratio iz izlaska. No, kada se nitko iz garaže nije popeo u stan, shvatili smo da nešto nije u redu pa je moj muž krenuo izvidjeti situaciju. Izgleda da je naše buđenje, a obavljali smo sve polako ne računajući da imamo uljeza u kući, otjeralo provalnika te je suprug u garaži zatekao kutiju s uredno poslaganim alatom, a od provalnika ni traga. Pozvali smo policiju, ali nisu reagirali, budući da provalnik nije ništa odnio. Ipak, dobili smo obećanje da će pojačati patrolu po kvartu, rekla je vlasnica.

Ono što je sumnjivo je vrijeme koje je provalnik odabrao za krađu jer nitko ne zamišlja da lopovi obavljaju svoje aktivnosti u jutarnjim satima. Zato su nas ovi sretni vlasnici zamolili da prenesemo upozorenje svim njihovim susjedima da provjere svoju vlastitu imovinu, jer tko zna jesu li oni bili jedina meta u pohodu drskog provalnika.

Ni Petrići nisu sigurni! Samo prošlog tjedna netko je pokušao provaliti u kuću mojih roditelja. Oni su stari i više ne čuju dobro, ali srećom njihov je podstanar mlađi čovjek te se probudio i otjerao tog kriminalca koji se u bijeg dao skokom s balkona. Mislim da više nitko nije siguran od kriminalaca jer njihov broj očito raste… a što ćete, jadni ljudi, razumijem ja da je glavni razlog što se nema posla, zaključila je naša sugovornica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...