Vraćena sredstva iz ovrhe KK Zadar

Na današnjem kolegiju, gradonačelnik Božidar Kalmeta izvijestio je kako su finalno usvojene i prihvaćene žalbe od strane KK Zadar i grada na iznos neplaćenog poreza kojeg je Porezna uprava ovršila klubu u predstečajnoj nagodbi.

– Sa zadovoljstvom mogu priopćiti kako su nam vraćena sredstva iz ovrhe, 21. ovog mjeseca stiglo je rješenje Ministarstva financija, a 28. listopada ono je prihvaćeno, te je vraćen ukupan iznos od 5 810 083, 13 kn. Grad Zadar kroz rebalans proračuna osigurao je sredstva kako bi se premostila krizna situacija koja je u tom trenu nastala, i da to nismo napravili, klub bi potpuno potonuo. Ovim činom možemo zatvoriti usta svih onih koji su zlonamjerno koristili tu situaciju u svrhu jeftinog politikantstva, rekao je Kalmeta.

Time je okončana višemjesečna trakavica oko ovrhe i blokade računa KK Zadar koja je zakomplicirala i onako teško stanje.

Protekli tjedan igrači i radna zajednica kluba dobili su plače za mjesec listopad, i trenutno je situacija stabilna, dodao je pročelnik Darko Kasap, predsjednik NO KK Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...