Cestitka_Uskrs

Zadar dobiva Adventski sajam!

Zadar ljeti i Zadar zimi dvije su različite priče, to znaju svi koji u njemu žive. Međutim, i to bi se ove godine konačno moglo promijeniti. Zahvaljujući Adventskom sajmu, već od milja nazvanim “Božićnim gradom”, opustjele gradske ulice trebale bi oživjeti.

Adventski sajam trebao bi započeti 4. prosinca i trajati do 6. siječnja sljedeće godine, no detalji će ipak biti poznati tek idućeg tjedna.

Božićni grad na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića ideja je stara nekoliko godina, a zdušno ju podupiru ugostitelji, OPG-ovci, obrtnici i što je možda najvažnije – sami građani, budući da bi organizacija ove lijepe predbožićne priče izgubila svaki smisao da nije posjetitelja.

Kako doznajemo, 15-tak zadarskih OPG-ovaca i obrtnika udružilo je svoje snage te će u prigodnim “kućicama” svojim proizvodima dati svoj obol Sajmu. Bit će tu zaista svega – kobasica, palačinka, fritula, kuhanih jela, riba, roštilja, kuhanog vina, šampanjca, rakije, toplih bezalkoholnih napitaka… Osim “ića i pića”, posjetitelje očekuju i suveniri te božićni ukrasi.

Naravno, neće nedostajati ni glazbe, a od od 9. do 13. prosinca u organizaciji Županijske komore održat će se i sada već tradicionalni sajam “Naši mali gušti” na Trgu pet bunara i Trgu Petra Zoranića. Na istoj lokaciji trebao bi biti organiziran i doček Nove godine s koncertom.

Podrška sajmu stiže iz Gradske uprave, a nositelj je Turistička zajednica Grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...