Započele edukacije za maslinare i vinogradare u okviru projekta „AgVenturers“

U ponedjeljak, 16. studenoga 2015. u Poduzetničkoj učionici Srednje škole kneza Branimira Benkovac započele su edukacije za maslinare i vinogradare u okviru projekta “AgVenturers”. Edukacije su namijenjene mladim nezaposlenim osobama do 29 godina starosti iz ruralnih područja u zaleđu Zadarske županije.

Edukaciju provodi Pučko otvoreno učilište Zadar i uključuje verificirani program za maslinare i vinogradare.

Polaznike je pozdravila Sandra Vukić, rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Zadar i upoznala ih sa pravima i obvezama tijekom trajanja projekta. Zatim je prepustila riječ Jagodi Gluščević, ravnateljici Pučkog otvorenog učilišta Zadar, koja je predstavila rad Pučkog otvorenog učilišta Zadar, upoznala ih s verificiranim programom za maslinare i vinogradare te s iskusnim i stručnim predavačima. Maslinarstvo predaje Ivica Kostović, dipl. ing. poljoprivrede, a vinogradarstvo predaju Roko Štokov, dipl. ing. agronomije – bilingojstva i Ana Teskera, dipl. ing. prehrambene tehnologije.

Obrazovanje za maslinare održava se ponedjeljkom i srijedom u 15h, a za vinogradare utorkom i četvrtkom u 16h u Poduzetničkoj učionici Srednje škole kneza Branimira Benkovac, Antuna Mihanovića 19, Benkovac.

Nakon teoretskog dijela slijedi praktični dio nastave koji će se održati uz stručnu pomoć mentora u Poljoprivrednoj zadruzi Maslina i vino Polača.

Projekt „AgVenturers – motivacija i edukacija nezaposlenih mladih ljudi iz ruralnih područja u zaleđu Zadarske županije za samozapošljavanje u maslinarstvu i vinogradarstvu“ provodi se od 6. veljače 2015. godine u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II“ iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Razvoj ljudskih potencijala. Trajanje projekta je 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta je 151.575,90 EUR, od čega Europska unija financira 76,97% odnosno 116.667,97 EUR.

Projekt se provodi sa ciljem povećanja zapošljivosti i poboljšanja životnih uvjeta mladih iz ruralnih krajeva u zaleđu Zadarske županije kroz osposobljavanje za samozapošljavanje u maslinarstvu i vinogradarstvu. Ciljana skupina su nezaposleni mladi do 29 godina starosti iz ruralnih područja Zadarske županije. Osposobljavanje je besplatno, a polaznicima su osigurani i troškovi prijevoza.

Nositelj projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar, a partneri na projektu su Grad Benkovac, Srednja škola kneza Branimira Benkovac, Poljoprivredna zadruga „Maslina i vino„ Polača, Hrvatska poljoprivredna komora, Pučko otvoreno učilište Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije, Hrvatska gospodarska komora i Razvojna agencija Zadarske županije ZADRA NOVA.

Za dodatne informacija o projektu javite se na telefon: 023 300 827; e-mail: [email protected] i [email protected] ili osobno na adresu: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Zadar, Stjepana Držislava 7, 23 000 Zadar, soba 27 (II kat).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...