Božićni koncert u Gradskoj loži i humanitarna akcija u sklopu “Đira po gradu”

U sklopu manifestacije “Đir po gradu”, a u organizaciji Narodnog muzeja Zadar, 29. prosinca 2015. u Gradskoj loži s početkom u 19 sati održat će se 8. Božićni koncert “Darujmo mir ljudima dobre volje – Na kanat o Božiću” kao dar otoka Paga gradu Zadru.

Baštinski temelj jadranskog bazena svakako je klapsko pjevanje te smo i ovaj put naglasak stavili na taj segment, i to pjevanje otoka Paga. Koncert je prigoda za upoznavanje najstarijeg sloja glazbene baštine otoka Paga “Pivanja na kanat” kojeg će nam predstaviti pučki pjevači iz Novalje, Kolana i Paga. Riječ je o osobitom načinu pjevanja kojeg izvode dvije osobe, a za koji se vjeruje da je najstarija kulturna pojavnost otoka Paga. “Pivanje na kanat” otoka Paga ima svojstvo nematerijalnog kulturnog dobra i kao takvo upisano je u registar zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske.

Popratno koncertu, na Narodnom trgu će se tog dana održati humanitarna prodaja otočnih proizvoda (paški sir, proizvodi od masline, vina, rakije, ulja, originalne rukotvorine, sol i slično). Prihod od prodaje namijenjen je Dječjem vrtiću “Latica”.

Koncert je organiziran u suradnji s prof. glazbe Tatjanom Zorić koja već gotovo 30 godina djeluje kao klapski voditelj u našem gradu, ali surađuje i vodi klape na Pagu.

– Sigurni smo da će humanitarna prodaja otočkih proizvoda, koja će se odvijati na Narodnom trgu tog dana, obradovati sve naše građane. Imat ćemo priliku probati i kupiti prave delicije vrijednih ruku, a istovremeno djelovati u duhu blagdana i razveseliti djecu vrtića Latica. Ovom prilikom Vas pozivamo da nam se pridružite, dana 29.prosinca 2015., kako bi uveličali dobrotvornu akciju, poručuju iz Narodnog muzeja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...