Djeda Božićnjaka uhvatili mađarski poreznici prerušeni u roditelje

Jedan mađarski Djed Božićnjak doživio je neugodno iznenađenje kada je saznao kako su roditelji, koji su ga angažirali da zabavi njihovu djecu, zapravo poreznici na radnom zadatku kontrole sezonskih radnika.

Kako prenosi AFP, nesretni Djed božićnjak je svoje tužno iskustvo s predstavnicima porezne uprave ispričao jučer televiziji TV2.

U Mađarskoj je tradicija da Djed Božićnjak posjeti djecu prve nedjelje adventa, praznika koji pada četiri tjedna prije katoličkog Božića, i podijeli im poklone.

Nakon što je popričao s mališanima, otpjevao im nekoliko pjesama, slikao se s njima i uručio im božićne darove, sezonac u crvenom kaputu i bijeloj bradi vrlo brzo je shvatio da nije jedini koji se tog dana prerušio.

U trenutku plaćanja, “roditelji” su pokazali svoje službene iskaznice i priopćili mu da će biti kažnjen, jer je uzeo novac bez izdavanja računa.

“Ovim se bavim svega jednom u godini i mislio sam da u tome nema nikakvih problema”, objasnio je sezonski Djed Božićnjak koji je kažnjen s 200.000 forinti (oko 640 eura).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...