Evo što se sve može dogoditi ako vam provale u smartphone

Kad čuju kako je “narušena sigurnost pametnog telefona”, brojni korisnici smartphona smatraju kako je dovoljno pokrenuti skeniranje malvera. Ne razumiju kako su sigurnosne prijetnje ozbiljna opasnost, a ne tek gnjavaža.

Problem bi moglo biti to što većina njih nije svjesna što sve hakeri mogu učiniti s našim pametnim telefonima jednom kad uspiju provaliti u njih.

Evo nekoliko primjera što se može dogoditi i kako to može biti upotrijebljeno protiv vas. Vjerujemo kako ćete sigurnosna upozorenja vezana uz smartfone odsad ozbiljnije shvaćati.

1) Hakeri mogu upravljati vašim uređajem na daljinu
Nedavno je u (tada) najnovijem izdanju Chromea za Android otkrivena ranjivost nultog dana (zero-day exploit) koja je omogućavala puni pristup ključnim dijelovima operativnog sustava, i to za sva izdanja Androida.

Istraživač koji je otkrio sigurnosni propust prijavio ga je Google (i pokupio fine novce), pa je za očekivati kako će uskoro ta rupa biti zakrpana. No, ipak pokazuje koliko kontrole nad vašim uređajima može dospjeti u ruke hakera. Puni pristup, hej!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...