HOĆEMO LI SUTRA IMATI MANDATARA? Karamarko i Petrov: “Pokazali smo predsjednici 78 potpisa”

Čelnik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je nakon konzultacija da Most i HDZ imaju saborsku većinu. Predsjednici su pokazali da imaju 78 potpisa. Ime mandatara znat ćemo sutra u ovo vrijeme, rekao je Karamarko, javlja HRT.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović jutrošnje konzultacije nastavila je u 18 sati. Na Pantovčak su bili pozvani samo predstavnici Mosta i Domoljubne koalicije.

Danas se dogodio još jedan dramatični preokret na domaćoj političkoj sceni. Most je prekinuo pregovore s koalicijom Hrvatska raste jer je, rekao je čelnik Mosta Božo Petrov, SDP-ova koalicija posljednjih dana s njima razgovarala – s figom u džepu.

Cijelo jutro na Pantovčaku je predsjednica Republike obavljala konzultacije s čelnicima parlamentarnih stranaka, ali nakon novog obrata odgodila je obraćanje javnosti i zakazala nastavak konzultacija.

SDP i Most bili nadomak dogovora, ali…

Iako su još sinoć čelnik Mosta Božo Petrov i predsjednik SDP-a Zoran Milanović tvrdili da su blizu dogovora i da će od predsjednice tražiti još nekoliko dana za definiranje suradnje, Most je odlučio prekinuti pregovore s koalicijom Hrvatska raste. Da se dogodio novi obrat dalo se naslutiti nakon što je Božo Petrov iz Ureda predsjednice otišao bez riječi. Nakon hitnog sastanka s članovima Nacionalnog vijeća Mosta, Petrov se obratio novinarima i objavio prekid suradnje s koalicijom Hrvatska raste. Rekao je da je u posljednjih 48 sati, dok su trajali pregovori, SDP zvao njihove saborske zastupnike i članove Nacionalnog vijeća i tražio da daju potporu Zoranu Milanoviću za mandatara ako pregovori ne uspiju. Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, kazao je da je opravdan prekid pregovora koalicije Hrvatska raste i Mosta te da je Domoljubna koalicija otvorena za razgovore s Mostom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...