Holy raspustila zadarski ORaH!

Nakon loših izbornih rezultata, Mirela Holy odlučila je preuzeti odgovornost i podnijeti ostavku na mjesto prve osobe stranke. Rečeno – učinjeno. Dok su se javnost i mediji bavili ovom u našoj politici rijetko viđenom korektnošću, Holy je bez prevelike medijske pompe prije odstupanja s čelne pozicije raspustila čitav niz podružnica po cijeloj Hrvatskoj i to po zasad samo njoj znanim kriterijima. Njezinog nasljednika tako umjesto dobro uhodane i organizirane stranačke infrastrukture dočekuje postavljanje novih povjerenika.

Na udaru se našao i zadarski ORaH, unatoč činjenici da je upravo ta podružnica na nedavnim parlamentarnim izborima postigla najbolji rezultat u Dalmaciji zadobivši povjerenje 1.6 posto birača. Imajući u vidu da je Holy poštedjela šibenski i splitski ORaH koji su osvojili daleko manji postotak glasova, njezin drastičan potez tim je više nelogičan, a kriteriji posve nejasni, posebice ako znamo da je zadarski ORaH jedini u Hrvatskoj objavio programske dokumente za 2014. i 2015. godinu.

– Raspuštene su sve regionalne i oko 5 ili 6 gradskih podružnica ORaH-a. Službeno objašnjenje jest neispunjavanje plana rada, no to je jedno vrlo široko objašnjenje. Treba dobro pogledati tko je i u kojoj mjeri ispunio plan, kazao nam je predsjednik zadarske podružnice ORaH-a Ivan Guina dodavši kako im konkretni razlozi nisu detaljno izloženi.

– Nemamo velikih komentara, smatramo da smo radili dobro. No odluka je tu i mi je poštujemo, kazao je Guina pomalo razočarano, negiravši možebitne žalbe. Ipak, svjestan golemog truda i zalaganja svih članova zadarske organizacije ORaH-a kojem je bio na čelu do ove neobične odluke Mirele Holy, Guina je najavio konkretne korake:

– Nakon što se izabere novo vodstvo stranke, argumentirano ćemo izložiti naše rezultate i nadamo se da će nas uvažiti, rekao nam je i najavio konferenciju za medije na kojoj će biti više riječi o potezu sada već bivše čelnice ORaH-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...