Ilirijino širenje Marine Kornati prolazi, stopirano 6 projekata

Biogradska Ilirija sa 200 radnika i još 600 sezonaca prozvala je priopćenjem preko Zagrebačke burze tamošnjeg gradonačelnika Ivana Kneza zbog miniranja čak šest od sedam njezinih projekata, no on se nije očitovao iako je to njihov novi sraz u manjku komunikacije što traje već deset godina.

Predsjednik Uprave Goran Ražnjević potvrdio nam je da se pozitivan rasplet može očekivati za proširenje Marine Kornati za oko 100-tinjak vezova, ali uz određenu tehnička upitnost. Svih sedam projekata, pak, slikovito rečeno imaju vrijednost gotovo još jedne Ilirije, inače jedne od 15 vodećih turističkih kompanija u Hrvatskoj i sedme u Dalmaciji, a stvorila bi još 125 novih stalnih radnih mjesta te dodatnih gotovo 400 sezonskog karaktera.

Kao najveći kamen spoticanja stalno se ističe zemljište iznad autokampa Soline, a Ilirija bi ondje izgradila novi hotel visoke kategorije s 500 kreveta i sportsko-rekreacijski centar na prostoru postojećeg tenisskog centra. U planu im je još cijeli niz rekonstrukcija i igradnja, što uključuje hotelski kompleks Ilirija-Kornati-Adriatic, još jednu luku nautičkog turizma Ilirija, Centar za agroturizam Primorje te golf igralište Jankolovica, no sve je odbijeno, i to kako tvrde, bez argumentiranih i jasnih razloga te kriterija. Rasprava o izmjenama i dopunama Prostornog plana grada još traje, a zahtjevi i prijedlozi Ilirije ne predstvljaju samo razvojne planove Ilirije, već pridonose i značajnom turističkom i gospodarskom razvoju zadarske regije, grada Biograda na Moru i šire okolice, kako poručuju.

Riječ je o realnim planovima iza kojih stoji domaći investitor, koji je u gradu prisutan već preko 58 godina, i koji taj isti grad razvija te oblikuje kao turističku destinaciju, ističu iz Ilirije pogođeni time što je gradonačenik prije početka javnog izlaganja prijedloga Plana napustio gradsku vijećnicu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...