Izbor hrvatskih čitatelja: Najbolji mobitel u 2015. godini je…

Od savijenih mobitela koji su se pojavili na ovogodišnjem CES-u u Las Vegasu, do Windowsa 10, “zadnjih Windowsa”, kako kažu u Redmondu, bilo je pregršt novih proizvoda (ponajviše u segmentu mobilnih uređaja) i događaja koji su se nizali kao na traci i obilježili informatičku 2015. godinu. Godišnji izbor nagrada pokušaj je da se sumira i kategorizira sve što smo ostavili za sobom u ovoj godini dok se spremamo za iduću, a sad već tradicionalno prepuštamo vama, čitateljima, da sami odaberete ono što vas je najviše, impresioniralo. Znači li to da vjerujemo u onu “Glas naroda je Božji glas”? Pa ne baš nužno – narod u cjelini, kao i svaki pojedinac za sebe, znaju se počesto u životu osvrnuti na svoj raniji glas ovome ili onome i u retrospektivi, sami sebi priznati “A što sam se tu zeznuo…”.

Stoga, gledajte na ovogodišnji izbor nagrađenih kao i na sve ostale izbore više kao na tehnologije, događaje i proizvode koji su vas u ovom trenutku najviše impresionirali, a manje kao na rješenja koja nužno utiru nove tehnološke putove i smjernice za budućnost. Bit će vam lakše prihvatiti ono što dolazi u 2016.

Prema običaju, uz vaš izbor u svim kategorijama dajemo kratak komentar i redakcijski izbor u svakoj kategoriji. Rijetko se redoslijedi odabranih podudaraju, ali u osnovi, uglavnom se slažemo oko toga tko su dobitnici nagrada.

Stoga, predstavljamo vam Bugove godišnje nagrade za 2015. godinu.

Mobitel godine

Galaxy S6 Edge

Vječita borba za poziciju najpoželjnijeg mobitela koju vode Samsungovi modeli iz serije Galaxy S i Appleovi iPhonei preslikala se i na vaše ovogodišnje želje. Samsungu se, ipak, veliki trud uložen u redizajn i osuvremenjivanje svojeg flagshipa baš u svakom pogledu isplatilo u odnosu na Appleove blage promjene kakve i inače donose u neparnim godinama, pa je s preko četvrtinu vaših glasova najpoželjnijim telefonom proglašen zaista fantastični Galaxy S6 Edge – prvi uređaj na svijetu koji donosi zakrivljene rubove ekrana. Osim te “novotarije”, ovaj uređaj, zajedno s četvrtoplasiranim “običnim” Galaxyjem S6, dijeli fantastičnu hardversko-softversku platformu temeljenu na Samsungovom osmojezgrenom Exynosu i Super AMOLED ekranu s QHD razlučivosti.

Ugodno nas je iznenadio visoki plasman Microsoftove Lumije 950, iz čega se može zaključiti da ste mobilnim Windowsima – u iteraciji koja doista donosi drastične promjene nabolje u odnosu na prethodne verzije – odlučili dati novu priliku, a sasvim solidno plasirale su se i nove Sonyjeve Xperije iz serije Z5. Očekivano i razumljivo u donju polovicu tablice pao je HTC, ali su se po njoj počeli penjati aduti iz Kine: Huawei, Xiaomi i Lenovo. Taj će trend Kinezi zasigurno nastaviti i dalje…

  1. 1.      Samsung Galaxy S6 Edge    27,11%
  2. 2.      Apple iPhone 6S                  16,95%
  3. 3.      Microsoft Lumia                   12,20%
  4. 4.      Samsung Galaxy S6            11,14%
  5. 5.      Sony Xperia Z5                     8,93%
  6. 6.      Sony Xperia Z5 Compact     7,29%
  7. 7.      HTC A9                                5,32%
  8. 8.      Huawei P8                          5,00%
  9. 9.      Xiaomi Mi 41                       4,59%
  10. 10.    Lenovo Vibe Shot               1,47%
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...