PRVI, DRUGI, TREĆI... PUT

Još jedan pokušaj: Hoćemo li napokon dobiti mandatara?

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Nakon neuspjelog pokušaja konstituiranja Hrvatskog sabora, Most nezavisnih lista pozvao je čelnike HDZ-ove Domoljubne koalicije i SDP-ove koalicije Hrvatska raste na zajednički sastanak koji će se održati u ponedjeljak.

Ono što se do prije dva dana činilo nemogućom misijom danas će se točno u podne dogoditi, za isti stol sjest će čelnici HDZ-a i SDP-a Tomislav Karamarko i Zoran Milanović.

Zbog većeg broja ljudi koji će nazočiti sastanku iz Mosta su odlučili održati ga u konferencijskoj sali hotela Esplanade u 12 sati. Izjave za medije davat će se nakon sastanka.

Također, u ponedjeljak će se održati i drugi krug konzultacija predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović sa čelnicima parlamentarnih stranaka izabranih u Hrvatski sabor o davanju mandata za sastavljanje Vlade.

Konzultacije će se održati u dva dijela – prijepodnevni će trajati do 11 sati, a poslijepodnevni dio počinje od 14 sati. Po završetku konzultacija hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović obratit će se javnosti.

Podsjetimo, u prvom krugu konzultacija predsjednica nikome nije dala mandat za sastavljanje Vlade jer “nitko nije raspolagao dostatnom potporom zastupnika u Saboru kako bi postao mandatar”.

Prema Ustavu, predsjednica Republike mandat za sastavljanje Vlade povjerava osobi koja, na temelju raspodjele zastupničkih mjesta u Hrvatskom saboru i obavljenih konzultacija, uživa povjerenje većine svih zastupnika, odnosno za dobivanje mandata potrebna je potpora najmanje 76 zastupnika.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar