Magla stvara probleme na hrvatskim cestama, ima je i u Dalmaciji

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost i usporava vožnju na cestama u unutrašnjosti, Istri i dijelu Dalmacije. Ima je i na autocestama: A1 između Zagreba i tunela Mala Kapela; čvora Otočac i tunela Sveti Rok; čvorova Skradin i Bisko te na dionici Ploče- Karamatići, A3 Bregana-Lipovac između Bregane i Nove Gradiške, A4 Zagreb-Goričan na dionici Breznički Hum-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva 2 i Kikovice, A10 Čarapine-Metković, A11 Zagreb (Jakuševec)-Velika Gorica-Lekenik, na Istarskom ispilonu između čvorova Umag i Pula te čvora Rogovići i tunela Učka, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

U većem dijelu zemlje kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Jak vjetar mjestimice i povremeno usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Na autocesti A1 na čvoru Vrpolje kroz sam čvor vozi se dvosmjerno, a na čvoru Sveti Rok uz privremenu regulaciju prometa na silaznom kraku iz smjera Zagreba prema naplatnim postajama Sveti Rok. Na riječkoj obilaznici (A7) na čvoru Orehovica za sav je promet zatvoren izlazni krak za Sušak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...