Na “Danima sociologije” saznajte sve što vas zanima o izbjegličkoj krizi

Klub studenata i studentica sociologije “Antifjaka” poziva vas na ovogodišnje Dane sociologije na temu “Izbjeglička kriza”, koji će započeti u srijedu, 2. 12. u 18:00 sati u Gradskoj knjižnici, Ulica Stjepana Radića 11, Zadar.

Dani sociologije započet će okruglim stolom na temu “Društveni uzroci i posljedice izbjegličke krize”,  na kojem će sudjelovati Drago Župarić-Iljić iz Instituta za migracije i narodnosti, Julija Kranjec iz Centra za mirovne studije i Jadranka Čačić-Kumpes izvanredna profesorica na Odjelu za sociologiju Sveučilišta u Zadru.

Prilikom predstavljanja ovogodišnjih Dana sociologije bit će ujedno predstavljena i Inicijativu “Dobrodošli” kojoj se Antifjaka priključila. Inicijativa okuplja pojedince i organizacije civilnog društva s ciljem pružanja podrške izbjeglicama na terenu, ali i vršenja političkog pritiska na institucije Republike Hrvatske i Europske unije radi promjene restriktivnih migracijskih politika.

Opis okruglog stola “Društveni uzroci i posljedice izbjegličke krize”:

– predstavljanje rada Inicijative: iskustva s terena i problem selekcije izbjeglica. S kojim argumentima se inzistira na razlikovanju “pravih” izbjeglica i ekonomskih imigranata, te kakve to posljedice ostavlja na ljudska prava?

– multiuzročnici i makropokretači globalnih migrantskih i izbjegličkih tokova: ekonomski, politički, okolišni, demografski i svi drugi.

– odnosu Europe prema različitosti dosada te (ne)spremnosti Europe na različitost.

Također, za vrijeme trajanja Dana, u periodu od 2. 12. – 12. 12., prikupljat će se donacije za nastavak aktivnosti Inicijative.

Ovim putem iz Antijfjake vas pozivaju da prisustvujete okruglom stolu na kojem ćete moći dobiti više odgovora na pitanja vezana uz izbjegličku krizu te se upoznati s radom inicijative “Dobrodošli”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...