Cestitka_Uskrs

Na Rivi postavljena solarna klupa na kojoj možete puniti mobitele i “surfati”!

U sklopu projekta “6 za 6”, Zadarska županija postavila je 6 solarnih klupa – po jednu u svaki grad u Zadarskoj županiji (Zadar, Biograd n/M, Benkovac, Obrovac, Nin i Pag) na turistički frekventne otvorene površine i to na glavnim trgovima, šetalištima i šetnicama.

Solarna klupa u sklopu svoje konstrukcije ima ugrađen samostalni fotonaponski sustav te uz mogućnost sjedenja, proizvodi električnu energiju. Ciljevi projekta kojega je u cijelosti financirala Zadarska županija su autonomni, besplatni, cjelodnevni pristup električnoj energiji za punjenje komunikacijskih uređaja, podizanje razine svijesti kod korištenja obnovljivih izvora energije, podizanje razine turističke usluge i bolja informiranost turista i žitelja gradova.

Solarna klupa može poslužiti i kao hotspot područje, dakle ima mogućnost da se preko nje korisnici mogu spojiti na internet i surfati na mreži koja je gradski hotspot. Svaka klupa ima i četiri USB ulaza, čime je omogućeno punjenje tableta i mobitela. Ukupna vrijednost projekta: 44.925 kn.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...