Načelnik Općine Kolan obavio intervju “sa samim sobom”

Josip Zubović, načelnik Općine Kolan, obavio je intervju “sa samim sobom”. Dobro, ne u potpunosti, ali kako drugačije opisati ovaj fenomen u kojemu načelnik općine razgovara sa zaposlenikom općine na službenim web stranicama općine?

Ako ćemo biti iskreni, ovaj razgovor “novinara” Ive Butkovića i Josipa Zubovića zapravo ni nema veze s pravim i nepristranim novinarskim intervjuom, ili bilo kakvim drugim vidom novinarskog posla, ali barem pruža kako-tako relevantan izvor informacija o trenutnom radu Općine Kolan i njenog načelnika.

Ipak, fenomen odabira intervjua za informiranje javnosti začuđuje i stavlja brojne upitnike iznad glave. Prije svega valja se priupitati zašto bi se itko odlučio na takav način prezentiranja trenutnog stanja općine? Zbog dojma dodatne demokratičnosti? Pristupačnosti? Otvorenosti i iskrenosti?

To bi imalo smisla da je Zubović prišao nekom nepristranom mediju u našoj županiji, ali on se nije na to odlučio zbog čega ovaj intervju, da prostite, “smrdi”. Prije svega nitko više ne može biti siguran da intervju nije bio strogo dirigiran, navođen, kontroliran i ispravljan, kako to inače bude sa stvarima koje se obavljaju iza zatvorenih vrata. Možda i nije bilo tako, ali možda i je, jer nitko to ne može s jasnoćom ustvrditi osim Zubovića i Butkovića.

U svakom slučaju, intervju se nalazi ovdje, odiše zdravom dozom propagande, a donosi i kućnu adresu Josipa Zubovića. Zašto ovo zadnje? Samo još jedan od brojnih upitnika koje nameće ovaj intervju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...