Ovim ćeš trikovima smanjiti apetit i lakše izdržati dijetu

Postoje razne dijete i programi prehrane koji mogu biti učinkoviti, a oni će to i biti dok god je unos kalorija manji od njihove potrošnje. To znači da sve dijete na neki način moraju smanjiti i kontrolirati količinu kalorija koje unosite hranom, stoga se glavna borba s dijetom odnosi na borbu protiv apetita. Ako ne možete obuzdati svoj apetit na dijeti, vrlo vjerojatno nećete postići one rezultate koje ste željeli.

Nije lako izbjegavati sve one namirnice koje volite, pogotovo dok je unos hrane i ukupno ograničen, međutim, taj vas zadatak čeka na dijeti. Evo kako lakše možete podnijeti gladovanje i boriti se protiv apetita dok ste na dijeti; isprobaj neki ili više ovih trikova koji u znatnoj mjeri mogu smanjiti vaš apetit i pomoći vam da izdržite dijetu do kraja:

Izbjegavaj “junk” hranu – iako vam ovo zvuči sasvim logično, razlog zbog kojeg bi trebali izbjegavati “junk” hranu poput hamburgera, pizze, sladoleda i sl., nije taj što će jedan takav obrok upropastiti vaše mršavljenje, već zato što već i male količine takve hrane snažno povećavaju apetit. Namirnice koje u kombinaciji sadrže zasićene masti i jednostavne ugljikohidrate povećavaju želju za hranom, stoga ih izbjegavajte i u malim količinama kako bi apetit bio pod kontrolom.

Jedi jabuke – zbog dobre kombinacije vlakana, pektina i vode jabuka je odlična voćka koja snižava apetit, a ima jako malo kalorija. Jabuku možete iskoristiti između obroka kako bi smanjili glad, ili je možete pojesti oko 30 minuta prije obroka te ćete se sigurno s manje hrane osjećati siti.

Jedi ljutu hranu – crvene ljute papričice, kajenski papar, chilli, i sva druga ljuta hrana neće direktno utjecati na mršavljenje, ali mogu pomoći u kontroli apetita. Kapsaicin koji se nalazi u ljutim paprikama inhibira apetit, a osim toga, ljuta se hrana obično sporije i jede pa ćete pojesti manje hrane dok do mozga dođe signal koji javlja da ste siti.

Konzumirajte jabučni ocat – jabučni ocat stabilizira šećer u krvi te ima i ostalih pozitivnih utjecaja na metabolizam, ali isto tako smanjuje osjećaj gladi. Stoga slobodno ubacite malo više jabučnog octa u vaše salate. Neki fitness entuzijasti ponekad i popiju male mjerice (0.3 ml) jabučnog octa između obroka kako bi smanjili apetit i lakše izdržali svoje dijete.

Isprazni svoju kuhinju – okidač za apetit često može biti vizualan. Razmislite, koliko puta niste osjećali glad dok niste ugledali neku ukusnu hranu u kojoj biste rado uživali. Ako se želite ozbiljno posvetiti dijeti i postići značajnije rezultate, ne smijete dozvoliti da pokleknete nepotrebnom prejedanju koje možete spriječiti vrlo jednostavno – izbacite sve “zabranjene” namirnice iz svoje kuhinje u onom periodu kada ste na dijeti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...