Proglašenje najuspješnijih ribolovaca Zadarske županije

U restoranu Jedriličarskog kluba Uskokovog će se utorka, 22. prosinca, održati završna svečanost dodjele nagrada i priznanja Plodova zemlje i mora Zadarskog lista za Najulov 2015. godine.

Svi ribolovci koji su sudjelovali u ovoj tradicionalnoj  akciji bit će nagrađeni prigodnim poklonima, dok će najuspješnijima biti uručene posebne nagrade i priznanja.

Tako će apsolutnom pobjedniku s najvećim brojem plasmanskih bodova, uz prestižnu titulu Grand Prix 2015. pripasti i vanbrodski motor marke Yamaha, vrijedan 10.421 kunu, dar Plodova zemlje i mora Zadarskog lista.

Posebne nagrade i priznanja idu i u ruke pobjednika u kategoriji Najulov te šestorici ribolovaca koji su uspjeli uloviti najveće primjerke zubaca, lubina, podlanice, lice, arbuna i lignje.

A uz nagradu Ribarsko srce i ove će godine biti dodijeljena  nagrada i za Najpothvat. Obje će nagrade biti uručene za ulove kojima su ribolovci pokazali i ostvarili nesvakidašnju specifičnost i razinu umijeća.

Zanimljivo je da su ove  godine svoje ulove prijavila  34 natjecatelja koji su ostvarili 48 ulova ukupne težine 285,566 kilograma od čega je 275,646 kilograma bila uglavnom oborita riba  riba, 9,92 kilograma su bili glavonošci. Od glavonožaca je prijavljeno 8,7 kilograma hobotnica, 1,62 kilograma liganja i 5,55 kilograma sipa.

Iako su neki ulovi već polovicom natječaja iskočili u prvi plan, neizvjesnosti je bilo do posljednjeg trena.

Ocjenjivački sud u sastavu prof. dr. sc. Ante Kolega, dr. Lav Bavčević, dr. Neven Bosnić, meštar od panule Joško Radman, stručni suradnik Boris Bulić  te urednik Plodova zemlje i mora Nedjeljko Jusup imali su pune ruke posla u pažljivom selektiranju, još pažljivijem bodovanju i formiranju plasmanskih lista.  Nakon detaljnog višekratnog pregleda svih prijavljenih ulova i izračuna bodova, ovaj je sud odredio pobjednike ovogodišnjeg natječaja  Najulov 2015. godine.

Na proglašenju  svečanosti proglašenja najuspješnijih ribolovaca    Zadarske županije  u akciji plodova zemlje i mora Zadarskog  uz feštu od bakalara, piće i iće koje za ovu prigodu priprema osoblje cateringa Turisthotela, uzvanici i gosti će degustirati i vina PZ MasVin, Kraljevski vinogradi,  Vina Vrsaljko, vina Stjepana Vučemilovića, Tomislava Glavića i Vinarije Jokić.

U zabavnom dijelu programa uzvanici i gosti će moći uživati i u pjesmi Zorana Jelenkovića.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...