Pupić Bakrač: “Ovo što se događa s hrvatskim pravosuđem prava je sumrak saga!”

Nezadovoljan stanjem u hrvatskom pravosuđu općenito, a ponukan konkretno izborom Borisa Babića za predsjednika Županijskog suda u Zadru, Pupić Bakrač uputio je priopćenje za javnost, ali je i zatražio od Državnog sudbenog vijeća preslik zapisnika s rezultatima glasovanja s 26. sjednice DSV-a. I priopćenje i zamolbu prenosimo u cijelosti:

Prije nekoliko dana moj prijatelj Gordan Stojić je na facebook profilu objavio retoričko pitanje: Iz dana u dan se pitam što je strašnije, činiti zlo ili biti ravnodušan na one koji čine zlo?

U javnosti vlada plebiscitarno mišljenje da je pravosuđe rak rana hrvatskog društva.

Vjerujem da ni u banana državama nije moguće da čovjek skrivi 4 nesreće u kojima je poginulo četvero ljudi a niti jednog, jedinog dana ne završi u zatvoru. Za dvostruko ubojstvo dobije uvjetnu osudu. S druge strane 79-godišnja udovica zbog prodaje sira uz cestu kako bi mogla preživjeti biva utamničena.

U Zadru se kompletna sudačka struka digla na noge kada se predsjednik Općinskog suda u Zadru Željko Rogić usudio javno ocijeniti rad svojih sudaca ocjenom između +2 i -3.

Napadali su ga da ruši dignitet sudačke struke te za povredu sudačke etike redom dosadašnji predsjednik Županijskog suda u Zadru Vladimir Mikolčević, umirovljeni predsjednik Županijskog suda u Zadru Antun Klišmanić, zadarski ogranak  Udruge hrvatskih sudaca… Rogića se progonilo i još uvijek progoni kao psa.

Na 26.sjednici Državnog sudbenog vijeća sudac Boris Babić imenovan je za novog predsjednika Županijskog suda u Zadru.

Svi mi znamo tko je i što je sudac Babić.

Zasigurno tko je on, što je on, kako je i što radio najbolje znaju njegove kolege suci.

Pozivam u prvom  redu glavne zaštitnike digniteta sudačke struke Vladimira Mikolčevića, Antuna Klišmanića ali i sve ostale sutkinje i suce da se javno očituju o ovom izboru Borisa Babića za predsjednika Županijskog suda u Zadru.

Recite istinu sada ili zauvijek šutite.                                                         

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra

Marko Pupić-Bakrač

Državnom sudbenom vijeću

Poštovani,

molim da mi na temelju čl. 10 st.1 Zakona o pravu na pristup informacijama ( NN 25/13 i 85/15 ) Državno sudbeno vijeće na kućnu adresu dostavi preslik zapisnika sa rezultatima glasovanja sa 26. sjednice DSV-a.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra

Marko Pupić-Bakrač

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...