Robert De Niro: “Osjećam se kao Srbin, glumio bih Dražu ili Miloševića”

Robert De Niro izjavio je za britanske medije kako bi volio snimati povijesni film o Srbiji u Srbiji i to, pomalo nevjerojatno, glumeći ili Slobodana Miloševića ili Dražu Mihailovića.

Za ulogu Mihailovića inspirira ga njegova “gerilska borba protiv fašizma”, a Miloševića bi glumio jer je on po njemu “tragična ličnost shakespeareovskog kalibra”.

Srbiju je za medije nazvao jednom od najmanjih država Europe, ali s mukama većih od svih ostalih, nazvavši nepravdom bombardiranje te zemlje 1999. godine. Pri tom je izjavio da se i sam osjeća kao Srbin, ali istaknuvši pri tom kako smatra da su Srbi, Hrvati i Bošnjaci isti narod koji je povijest razdvojila.

Prije nekoliko godina popularni hollywoodski glumac imao je slične izjave koje su zabilježene u sljedećem videozapisu.

Navodi kako bi De Niro uistinu mogao utjeloviti nekog od ove dvije “istorijske ličnosti” pojavili su se još krajem listopada kada su srpski mediji proširili vijest da će “Travis Bickle”, odnosno “Vito Corleone”, odnosno “Max Cady” glumiti Slobodana Miloševića u filmu o Arkanu.

U svakom slučaju, ništa protiv dobre glume nemamo, ali protiv mudrovanja hollywoodskih glumaca o tome tko je na brdovitom Balkanu dobar ili loš itekako imamo pa tako, Roberte, hvali povijest i poznavanje odnosa među narodima, drž se glume!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...