Slovenski umjetnici za Dječji vrtić Otok Pašman

Četvrtu godinu zaredom u Pašman je stigla donacija slovenskih umjetnika koji od 2012.  sudjeluju u likovnoj koloniji, a potom i u hrvatsko-slovenskoj dobrotvornoj akciji “Dobro je činiti dobro”.

Poznato je da je Pašman omiljena ljetna destinacija turista iz Slovenije, a prije četiri godine rodila se ideja o likovnoj koloniji koja se održava u rujnu. Na taj način još malo produljimo sezonu, ali, što je važnije, njegujemo prijateljske odnose sa slovenskim umjetnicima koji za svog boravka na Pašmanu ovjekovječuju ljepote našega otoka. Ponovno se okupimo početkom prosinca u Mariboru, gdje se na aukciji prodaju slike nastale u sklopu kolonije, a dio prihoda umjetnici daruju nama, domaćinima, odnosno Dječjem vrtiću Otok Pašman, pojašnjava Andro Magić, općinski načelnik, koji je proteklog vikenda sa svojim zamjenikom Krešimirom Ćosićem, Damirom Mazićem, Ivanom Čikarelom te obiteljima Božidara i Radmile Stagličić i Krunoslava i Marije Bobić sudjelovao u aukciji umjetnina u hotelu Veter Ruše u Mariboru. Napominje kako su se otpočetka ove međunarodne humanitarne akcije u projekt uključile obitelji Stagličić i Bobić, koje se brinu za što ugodniji boravak umjetnika na Pašmanu.

Prihod od prodaje umjetnina, a najviša cijena za jednu sliku bila je 1100 eura, darovan je djeci  bez roditeljske skrbi iz Omladinskog doma u Mariboru za skijanje na Rogli te Dječjem vrtiću Otok Pašman, koji će vrijednu donaciju, kako nam je rekla ravnateljica i odgajateljica Agata Korenić, utrošiti za nabavu igračaka i didaktičke opreme.

Mi smo mali vrtić, sa 29 djece iz 11 mjesta od Tkona do Ždrelca, i ovake donacije uvijek su više nego dobrodošle. Uistinu smo zahvalni slovenskim umjetnicima i našim Pašmancima koji i na ovakav način brinu o najmlađim otočanima, pogotovo u ovo predblagdansko vrijeme, kaže ravnateljica Korenić te ističe kako je vrtić dobro opremljen, ali svi bi najsretniji bili da je više djece. Ovih dana s kolegicom odgajateljicom i djecom priprema priredbu za roditelje za 23. prosinca i doček Djeda Božićnjaka, čemu se mališani vesele cijele godine. Nakon toga čeka ih sudjelovanje u Škrapiću, ići će i na maškare u Biograd te na kraju pedagoške godine na međuvrtićki malonogometni turnir koji organizira vrtić sa susjednog otoka Ugljana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...