Spasili čovjeka iz gorućeg glisera: Djelatnici Cromarisa nagrađeni Plavom vrpcom

Svečana dodjela priznanja Plave vrpce Vjesnika održala se u petak u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku. Za ovo priznanje nominirano je sedam poduhvata spašavanja ljudi i imovine na moru, četiri u pojedinačnoj, te tri u momčadskoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji nagrađen je Mario Čurkov koji je po zapaljenom brodu puzao 20 metara kako bi spasio kolegu koji je ostao zarobljen u požaru. U konkurenciji momčadi, dodijeljene su dvije plave vrpce – jedna posadi broda “Andrija Mohorovčić” koja je tijekom humanitarne akcije u kolovozu spasila živote 2.566 migranata, te druga djelatnicima Cromarisa.

Vicenco Luštica, Josip Košta, Mate Matacin, Marin Školjarev, Josip Kraljić i Domagoj Gregov, 11. kolovoza ove godine spasili su u Maloj Lamjani na Dugom otoku od sigurne smrti nautičara Edvina Haraminu (57) iz Zagreba. Nesretnik je gorio kao živa baklja, nakon što ga je zahvatila vatra koja je izbila na njegovom usidrenom gliseru. Šestorica junaka iz Cromarisa svojim su se radnim brodom hrabro vezali uz gorući gliser, ugasili vatru i spasili nautičara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...