Što će odlučiti predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović – dodatno vrijeme ili izbori?

Na Pantovčaku kreće novi, četvrti krug konzultacija o novom mandataru. Ni ovaj put nitko nema većinu od 76 glasova potpisa, potrebnih sa sastavljanje vlade i saborske većine. Stoga se nameće pitanje hoće li predsjednica imati razumijavanja za dodatno vrijeme i novi krug konzultacija ili će raspisati izbore kako su joj prošlog tjedna savjetovali ustavni stručnjaci?

Neslužbeno se doznaje da je Zoran Milanović ponudio potpise potpore zastupnika koalicije Hrvatska raste Boži Petrovu kao mandataru, no iz Mosta je odgovoreno da im za to treba još malo vremena, što će i zatražiti i na konzultacijama kod predsjednice Republike. Ako bude produžetaka, koalicija Hrvatska raste i Most nastavljaju pregovore u 13 sati, a ako ne onda slijede novi izbori.

Nakon jučerašnjeg sastanka koalicije Hrvatska raste i Mosta obje strane razišle su se zadovoljne. Unatoč “tvrdim” pregovorima, Petrov i Milanović kažu da dobro napreduju. Na sastanak u Most nije došao HDZ jer je i nakon dodatnog poziva odbio tripartitnu vladu. HDZ Mostu nudi dualni odnos. Sve je otvoreno, osim što ne želimo ući u nedefiniranu situaciju tripartitne vlade u kojoj će biti oni koji četiri godine upropaštavaju državu, rekao je šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Sinoć se okupilo i Nacionalno vijeće Mosta. Na pitanje misle li da će od predsjednice Grabar-Kitarović dobiti još vremena za razgovore svi redom odgovorili su isto – ne znamo što predsjednica misli. A što misli politički analitičar Pero Maldini i vidi li kraj ovoj, kako je već mnogi zovu, postizbornoj agoniji te što će predsjednica države napraviti doznajte u videopilogu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...