Sv. Nikola oduševio Virane

“Zaviri na Vir” – tako su Virani naslovili događaj kojim su pozvali sve žitelje Zadarske županije 5. prosinca na cjelodnevno druženje uz Svetog Nikolu i Krampusa koji su na otok došli na magarcu. No, ne praznih ruku! Djeci su na Trgu svetog Jurja podijelili poklone, ali se Svetom Nikoli, a nešto malo manje i Krampusu, nisu radovali samo najmlađi Virani; sa svojim roditeljima uživali su od jutarnjih sati u dječjoj radionici slušajući božićne pjesme i izrađujući ukrase.

Program se nastavio i u popodnevnim te večernjima satima kada su na centralnom virskom trgu nastupili KUD „Sveti Ivan“, KUD „Sveti Donat“ iz Zadra te djevojački zbor glazbene škole „Blagoje Bersa“, a za dobro raspoloženje pobrinuo se i bend „Calypso“. Poseban doživljaj – kao i prvog dana Adventa – bio je paljenje druge adventske svijeće od 18 sati i puštanje lampiona koji su osvijetlili virsko nebo.

Cjelodnevni događaj „Zaviri na Vir“ i doček Svetog Nikole organiziralo je općinsko poduzeće „Vir turizam“, kao i prethodni Advent na Viru kada je zapaljena prva adventska svijeća. Program „Božićnog i novogodišnjeg sajma“ nastavlja se sljedećeg vikenda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...