U Biogradu otvorena izložba “Ljepota različitosti”

U Zavičajnom muzeju Biograda na Moru otvorena je izložba “Ljepota različitosti” u sklopu koje posjetitelji mogu razgledati 40-ak djela članova zadarske likovne udruge ART-Forum.

Slike su izrađene raznim metodama, od ulja na platnu, preko akvarela, crteža, pastela i kombiniranih tehnika, a upravo to daje dodatno značenje imenu izložbe. Nju će posjetitelji moći pogledati do 25. siječnja sljedeće godine te će tako uveličati i Dan grada Biograda, 15. siječnja, blagdan Svete Stošije.

Evidentna različitost slikovnih sadržaja upućuje na raznolikost pristupa, odabira izvedbenih medija i u konačnici izboru i načinu realizacije likovnih kompozicija. Misija umjetnosti je sveobuhvatna i bavi se najrazličitijim aspektima životne stvarnosti. Elementalno značenje slikovnih umjetnina je u njihovoj zagonetnoj sinergiji koju isijavaju u nekoj samosvjesnoj fluidnosti koja se prenosi na motritelje osobito zaljubljenika u likovnost. Potreba osviještenosti ljudske individue je izražena u tome da iznova pokuša oplemeniti životnu stvarnost, putem kreacija duha što je bitno pitanje egzistencijalne kultiviranosti, koja joj pridaje epitet urbanih vrijednosti, u svom osvrtu na izložbu napisao je likovni umjetnik i pedagog prof. Boris Žuža

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...