U Velikoj Britaniji poplave, uključena je i vojska

Velika Britanija, pogotovo sjeverna Engleska, zahvaćena je obilnim kišama i teškim poplavama zbog čega su stanovnici mnogih gradova i sela u subotu morali napustiti svoje domove, objavljuju mediji.

Širom Velike Britanije oglašena je opasnost od poplava koje su po život opasne te se stanovnici upozoravaju da izbjegavaju zadržavanje na cestama koliko god je to moguće.

“Teške poplave znače opasnost za život. To ne znači ‘dođite i pogledajte'”, upozorava spasilačka služba Lancashirea u poruci preko Twittera.

Lee Fraser iz područja West Yorkshirea u sjevernoj Engleskoj rekao je za medije  da su obližnje prometnice potopljene. “Od prošle noći žestoko pada.   Sirene za opasnost uključile su se oko sedam sati ujutro  a deset minuta nakon toga  počelo je poplavljati”.

Mnogi su sportski događaji otkazani.

Britanska vlada privremeno je uključila i vojsku  u obranu od poplave na sjeverozapadu i pri evakuaciji stanovnika  iz Lancashirea.

Mjesna policija objavila je da su oborine dosad već dosegle rekordnu razinu te da se do kraja subote očekuje da će porasti još pet do osam centimetara.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...