Umirovljenici obišli beskućnike

Mjesec prosinac je mjesec darivanja i druženja pa je jučer kulturno umjetnička grupa iz Udruge umirovljenika “Jazine I – Zadar” obišla prenoćište “Sv. Vinko Paulski” koje trenutno zbrinjava jedanaest osoba, sve muškarce starije životne dobi.

Na ulazu nas je dočekalo šest štićenika i gospođa Mirjana Tadić iz Caritasa Zadarske nadbiskupije koja nas je upoznala s uvjetima boravka u više nego skromnom prostoru gdje štićenici borave. Govorila nam je o počecima rada prihvatilišta, o zagovaranju  prava štićenika, nastojanju da im se osigura rad  i poboljšaju uvjeti  življenja kako bi se što bolje integrirali u svakodnevni život. Nama je bilo teško povjerovati da se u tako malo kvadrata , odnosno u dvije spavaće sobe može smjestiti dvanaest osoba.  Međutim, to je tužna istina o ljudima koji osim što nemaju novca nemaju ni krova nad glavom. Nakon što smo im uručili prigodne darove djelomično financirane od članova kulturno umjetničke grupe a djelomično udruge umirovljenika, kratko smo se družili a sunčano i toplo vrijeme posebno je obradovalo štićenike jer je bilo idealno za provesti dan na otvorenom. Srdačno smo se pozdravili i dogovorili da ćemo uskoro upriličiti novi susret jer ovim ljudima je to potrebno.

Zavirite u svoje srce, u njemu ima ljubavi prema svakom čovjeku, samo je pustite i srušite predrasude prema onima koji nemaju kamo, onima koje nitko ne čeka, prema onima čiju tugu u očima rijetki primjećuju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...